АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф Мілян у Римі презентував свою книгу «З нами Бог»

Понеділок, 16 серпня 2021, 10:40
15 серпня 2021 року в церкві Святих Сергія і Вакха, катедральному храмі Апостольського екзархату для українців католиків візантійського обряду в Італії, владика Йосиф Мілян презентував свою книгу «З нами Бог».

Презентація відбулася після Божественної Літургії, яку очолив владика Йосиф у співслужінні єрея Тараса Остафіїва, пароха української парафії Святих мучеників Сергія і Вакха та Жировицької ікони пресвятої Богородиці в Римі.

Зазначимо, що храм Святих Сергія і Вакха – одна з найдавніших українських святинь поза межами нашої держави. Його історія сягає підписання в 1596 році Берестейської унії, якою відновлено єдність Київської Церкви з Апостольським престолом. Тоді для української Церкви виникла потреба мати свого постійного представника при Апостольській столиці.

Читайте також: Владика Гліб Лончина: «Церква Святих Сергія та Вакха дуже дорога для нас, бо там є найцінніша чудотворна ікона Київської Церкви поза її канонічною територією»

Сьогодні в цій знаменній святині відбулася презентація книги Київського єпископа, який за роки свого служіння Богові зробив колосальний внесок у розвиток Христової Церкви на теренах Центрально-Східної України.

Під час презентації владика Йосиф розповів про свій задум щодо книги та про її зміст. Звертаючись до присутніх зазначив, що вона не описує його здобутків, а радше ознайомлює читача з думкою, як, слухаючись голосу Божого, реалізовувати Його волю у своєму житті, а відтак нести позитив усім людям. «Над цією книгою працювала ціла команда, яку очолив о. Юстин Бойко. Результатом є те, що сьогодні маю нагоду презентувати її у вічному місті Римі, а головно в катедрі нашої Церкви в Італії», – зауважив архиєрей.

По закінченні презентації владика поспілкувався із присутніми у храмі мирянами. Відтак відбулася автограф-сесія автора, під час якої усі охочі змогли отримати підпис владики Йосифа із пам’ятним побажанням.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next