АКТУАЛЬНО

Владика Йосиф (Мілян) освятив греко-католицький храм у румунському Сігеті

Понеділок, 25 серпня 2014, 15:23
Голова ПМВ владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, разом із генеральним вікарієм УГКЦ у Румунії о. Михайлом Дубовичем взяли участь в освяченні новозбудованого храму Покрови Пресвятої Богородиці в Сігеті, що на півночі Румунії неподалік від кордону з Україною. Головним святителем був владика Васіле (Бізау), єпископ Мармороський. Про це повідомляє інфоцентр ПМВ.

Владика Йосиф відзначив: "Знаменно, що ця подія відбулася в День Незалежності України". У своїй промові після освячення храму і Молебню єпископ передав подячне слово від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава священикам, вірним і всій спільноті українських греко-католиків у Сігеті. Він також зауважив, що в Румунії сьогодні більше ніж 20 парафій УГКЦ і близько 20 священиків. 

Одним із головних меценатів будівництва храму був владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордської єпархії УГКЦ. Також жертводавцями були віряни греко-католики з України і Румунії.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next