АКТУАЛЬНО

Владика Володимир Груца звершив панахиду за померлими медиками

Четвер, 24 червня 2021, 19:12
24 червня 2021 року владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, очолив панахиду за медичних працівників, які померли в час пандемії COVID-19.

Відтак архиєрей виголосив пам’ятне слово.

Співслужили владиці медичні капелани Львівської архиєпархії УГКЦ.

Чин панахиди відбувся на території Львівської обласної клінічної лікарні за участі медичних працівників, представників міського та обласного департаментів охорони здоров’я.
Зокрема, від імені міської ради до присутніх звернулась Леся Кобецька, начальник міського управління охорони здоров’я. Від області з словами пошани звернувся Олег Дуда, голова Українського лікарського товариства у Львові.

На завершення всі помолилися молитву “Боже великий, єдиний”

Захід організований референтурою у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської архиєпархії УГКЦ, яку очолює о. Тарас Гадомський, за сприяння адміністрації Львівської обласної лікарні в особі її генерального директора Михайла Гички.

За час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло понад 82 тисячі медпрацівників, 796 з них – померли. У львівській області втратили життя 26 медиків.

Цей захід став особливою згадкою та подякою усім медичним працівникам, які мужньо борються з недугою, рятуючи тисячі життів жертовним лікарським служінням.

ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next