АКТУАЛЬНО

Владика Василій (Івасюк) відвідав Херсон

Понеділок, 02 серпня 2010, 10:56
Нещодавно жителі м. Херсону вітати на своїх теренах Преосвященного Владику Василія (Івасюка), Екзарха Одесько-Кримського. Цього дня у храмі святих Володимира і Ольги відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Екзарх у співслужінні 11 священиків, котрі приїхали на спільну молитву зі своїми вірними зі Львова, Дрогобича, Грошева – дальших і ближчих куточків нашої України.
Нещодавно жителі м. Херсону вітати на своїх теренах Преосвященного Владику Василія (Івасюка), Екзарха Одесько-Кримського. Цього дня у храмі святих Володимира і Ольги відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Екзарх у співслужінні 11 священиків, котрі приїхали на спільну молитву зі своїми вірними зі Львова, Дрогобича, Грошева – дальших і ближчих куточків нашої України. Святкову Літургію супроводжував хор «Світло тихе» із м. Дрогобича монастирського храму св. верх. апп. Петра і Павла. Під час богослужіння було уділено дияконські свячення бр. Богданові зі Сколівщини Львівської області, також звершено чин освячення престолу, іконостасу, тетраподу. На завершення святкового богослужіння – свячення  води та мировання, яке супроводжувалось  милозвучним співом хористів. Владика привітав усіх присутніх та гостей, «котрі подолали, – за словами єпископа, – нелегкий шлях, щоб тут, разом творити молитву». Єпископ подякував, за його словами, – «за братню солідарність та підтримку», – наголосив, –  «що дуже важливим є відчувати свою єдиність як  Церква, членами тіла якої ми є». Особливі подяки висловив о. Макарію Леніву – настоятелю цього храму, о. Доротею, о. Йоакиму, о. диякону Ігнатію, котрі тут служать і свідчать про богопосвячене життя, дають своє свідоцтво про Христа молитвою, ревною працею саме тут, на південних теренах України. Крім того, Владика Василій пригадав громаді про те, як тут починала діяти УГКЦ ще 20 років тому назад. «Це було пустинне місце, віддалене від міста, де на пустирі стояв вагончик, у якому о. Ізидор розпочав своє пастирське служіння. Скільки треба було часу, молитви, терпіння, любові до свого народу, щоб сьогодні ми з вами мали змогу молитися у цьому храмі і втішатися тим, як росте і розбудовується монастир, та й, загалом, Божа справа», – зауважує екзарх.

Повідомила Іванна Рижан

Додаток: Херсон – це нова станиця Василіянського чину. Загалом у м. Херсоні діє 17 парафій, котрі обслуговують 10 священиків. Біля храму, з Божого благословення, постає монастир, який згодом стане осередком молитви та служіння. Минулого року відбулося посвячення храму та фундаментів монастиря. Цього року будівництво наближається до свого завершення. На Півдні України планувався розбудовуватись великий бастіон монастиря Василіянського чину. Наразі зводиться лише одна його частина. У монастирі проживає троє священиків і один диякон.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next