АКТУАЛЬНО

Владика Степан Меньок просить молитви за Маріуполь

Понеділок, 14 березня 2022, 13:08
Маріуполь перебуває на межі гуманітарної катастрофи і потребує евакуації цивільного населення та доставки найнеобхіднішого – води, їжі і ліків. Владика Степан Меньок, екзарх Донецький, звертається до вірних Української Греко-Католицької Церкви з проханням молитися за це.

Міста, що перебувають у районі відкритих бойових дій, та міста і села, що перебувають в облозі, опинилися на межі гуманітарної катастрофи і потребують негайного відкриття так званих «зелених коридорів» для евакуації дітей, жінок і старших людей та для доставки найнеобхіднішого для життя.

«Окремі міста, такі як Маріуполь, найбільше потерпають від військових дій і там йдуть найбільш жорстокі бої, від чого дуже страждає цивільне населення. Місто фактично опинилось в облозі. Брак найбільш життєво необхідних засобів, особливо питної води, їжі та ліків, катастрофічно загрожує життю цивільного населення, а в деяких випадках брак таких речей вже спричинив смертельні випадки. Відкриття зелених коридорів для виходу цивільного населення та доставлення гуманітарної допомоги може цю ситуацію полегшити», – наголошує владика.

Вирішення питання впирається у неможливість домовитися із російським агресором щодо безпеки таких «зелених коридорів». Владика Степан закликає вірних до молитви в наміренні гуманного вирішення цієї ситуації:

«Є дві лінії боротьби з ворогом: військовий опір і спротив духовний. Більшість із нас не може брати участі в збройному опорі, але ми маємо тримати духовний фронт. Наша сила в молитві до Бога. Закликаю всіх вірних до посиленої спільної молитви на Святих Літургіях, а також приватних молитов в наміренні гуманного вирішення цієї важкої ситуації».

«Хай милосердний Господь своєю всемогутньою десницею зруйнує диявольські плани знищення нашого народу і подасть нам довгоочікуваний справедливий мир. Благословення Господнє на вас і на увесь Український Народ!» – додає владика Степан Меньок.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next