АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці в Аделаїді

Вівторок, 08 березня 2022, 14:21
У неділю, 6 березня, владика Микола Бичок з архипастирським візитом відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці в Аделаїді, що в Південній Австралії.
Фото: Jiayuan Liang and Xplorer Studio Фото: Jiayuan Liang and Xplorer Studio

Владику зустрічали священники, диякон і діти з процесією від парафіяльного дому і супроводжували до храму. Перед церквою архиєрея вітали молодь, а потім з хлібом і сіллю голова парафіяльної ради п. Оксана Косак і п. Андрій Олесницький. Після цього під «Будь, ім’я Господнє», у виконанні парафіяльного хору під проводом п. Стефана Місяйла, всі вірні увійшли до храму і розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

Під час проповіді владика Микола сказав: «Завтра починається Великий піст і Євангеліє вчить нас про прощення провин нашим ближнім. У духовному житті дуже важливим є прощення, після чого ми скидаємо тягар наших гріхів зі своїх плечей. Щодня ми промовляємо в молитві "Отче наш": "І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим". Для багатьох із нас простити в сьогоднішніх воєнних українських реаліях практично неможливо, а з іншого боку – нераціонально. Проте побороти зло можна тільки добром. Увійдімо у цей піст із прощенням собі, ближньому та навіть ворогу».

Після закінчення Літургії владика Микола подякував священникам, дияконові за ревне служіння в парафії, а також усім присутнім, побажавши їм многих і благих літ. Варто зазначити, що на Божественну Літургію зібралося дуже багато людей, майже так, як на Різдво ГНІХ або Великдень.

Священники подякували владиці за спільну молитву за Україну. Після цього у храмі відбувся чин Прощення, де всі просили пробачення одні в одних.

На згадку про перший архипастирський візит всі присутні вийшли на сходи храму і зробили спільну фотографію.

Опісля владика з духовенством поклав квіти новітнім Героям України біля храму, де є пам’ятник всім загиблим за волю в України, та помолилися за їхній упокій.

На завершення всі парафіяни і гості перейшли до церковного залу, де відбувся обід та зустріч парафіян з єпископом. Після обіду владика Микола виголосив промову українською та англійською мовами, під час якої розповів про війну в Україні, про велику потребу молитви та поставив окремий наголос на словах «Бог і Україна», що означає Бога поставити на перше місце і тоді, згідно зі словами св. Августина, все інше буде на своєму місці.

Обід завершився архиєрейським благословенням та спілкуванням із владикою.

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням о. Тараса Горпиняка

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next