АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок відслужив першу Святу Літургію в Мельбурнській катедрі

Вівторок, 22 червня 2021, 12:22
20 червня владика Микола Бичок разом із владикою Петром Стасюком відслужив першу Святу Літургію в Мельбурнській катедрі у співслужінні з дияконами та священниками храму. Перед відправою відбувся процесійний хід від єпископської канцелярії до церкви. Вірні привітали двох владик перед входом до храму, після чого розпочалася урочиста Архиєрейська Служба Божа.

Розпочинаючи проповідь до людей, архиєрей пригадав, що рівно рік назад на свято Зіслання Святого Духа відбулася його хіротонія в архикатедральному храмі Святого Юра у Львові, де через карантинні обмеження не могло бути багато людей. Проте сьогоднішня П’ятдесятниця вже є в Мельбурнській катедрі Верховних апостолів Петра і Павла, хоч, на жаль, у храмі може бути тільки 75 людей. Слава Богу за все.

Владика Микола також зазначив: «Сьогодні є наша П’ятдесятниця, адже у Таїнстві Миропомазання кожен із нас отримав Святого Духа. Свято Зіслання – це також день народження Церкви. Церква – це не тільки будівля, але насамперед це «живе каміння», яким є кожен із нас, де маємо свою місію і покликання. Проте головне покликання кожного – це проповідування Бога своїм життям та своїм прикладом. Ми маємо говорити про Бога і жити Богом так, щоб інші могли казати: «Щоб це могло бути?» (Ді. 2, 12).

По закінченні святкової Літургії владики з духовенством відслужили панахиду за всіх полеглих за волю України. За старим звичаєм було виголошено доповідь про боротьбу за незалежність України та її героїв. Згодом всі зібралися в парафіяльному залі на обід, на якому можна було ближче познайомитися з новим владикою.

Пресслужба Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next