АКТУАЛЬНО

Владика Микола Бичок помолився за мир в Україні з парафіяльною спільнотою м. Калгурі, Австралія

Понеділок, 21 березня 2022, 18:47
У неділю, 20 березня, владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, разом з о. Ігорем Головком, адміністратором парафії в м. Перт, у співслужінні з місцевим парохом о. Бренаном Сіа, з’єдналися у спільній літургійній молитві за мир в Україні в римо-католицькій парафії Святої Марії м. Калгурі, Західна Австралія. Перед Святою Месою архиєрея зустріли місцеві українці та привітали з хлібом та сіллю, після чого розпочалося богослужіння.

Проповідуючи до парафіян, владика Микола зазначив: «Цими днями український народ виборює свою незалежність великою ціною, віддаючи своє життя за свою Батьківщину. У цій трагедії нам потрібно знайти Бога, який страждає разом із нами. Люблячий Господь входить в наше життя, яке, як нам здається, не має майбутнього. Сьогодні українці, як ніколи, потребують ваших молитов, вашого співпереживання та підтримки для них у їхніх випробуваннях».

На завершення Святої Літургії о. Бренан звернувся з подячним словом до владики Миколи: «Сьогодні особливий день для нашої парафії в м. Калгурі, оскільки вперше в історії цієї церкви був присутній східний архиєрей. Хочу запевнити вас та всіх українців у нашій молитві за мир та спокій в Україні. Надіємося, що після посвячення Святішим Отцем України та росії наступної п’ятниці припиниться війна і настане довгоочікуваний мир».

Після закінчення богослужіння до владики Миколи звернулася парафіянка місцевої церкви і повідомила, що вони організували молитовну групу, яка щодня збирається на вечірню молитву о 20:00 з одним наміренням – за мир та спокій в Україні. Люди звідусіль єднаються в молитовній підтримці нашої країни.

Варто зазначити, що владика Микола Бичок разом з о. Ігорем Головком впродовж своєї подорожі до парафії в Перті відвідали декількох українців. Також 21 березня владика здійснив візит до найменшої католицької школи в Західній Австралії, яка розташована в місті Саузерн Крос. На запрошення директора цієї школи відбулася спільна молитва за мир в Україні за участю учнів та вчителів школи. Опісля архиєрей поділився короткими роздумами про своє служіння в Австралії та відповів на запитання учнів.

Пресслужба Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next