АКТУАЛЬНО

Владика Богдан Данило зустрівся з владикою Френком Девейном, Єпископом римо-католицької дієцезії Венеції, штат Флорида (США)

Четвер, 28 лютого 2019, 11:00
У понеділок, 25 лютого 2019 року, владика Богдан Данило, Правлячий архиєрей єпархії Святого Йосафата в Пармі, провів зустріч з владикою Френком Девейном, Єпископом римо-католицької дієцезії Венеції, штат Флорида.

Під час зустрічі єпископи розповіли про пасторальну ситуацію у своїх єпархіях, звертаючи увагу на найактуальніші душпастирські потреби.

У ході розмови владика Френк поділився з владикою Богданом цікавими аспектами свого життя до того, як він став священиком, а відтак єпископом. Владика Френк свого часу працював на американську телерадіокомпанію ЕнБіСі і свого часу перебував у Москві (Росія) ще за існування СРСР. Життя та праця в СРСР дали йому можливість подорожувати Радянським Союзом, включно з Україною, де він часто відвідував Київ, Львів та інші міста.

Владика Богдан поінформував владику Френка щодо душпастирської ситуації з парафіями УГКЦ у південній Флориді і попросив співрозмовника про допомогу у відкритті української греко-католицької місії в місті Неаполь, штат Флорида. Владика Френк з радістю погодився запропонувати одну з римо-католицьких парафій у своїй єпархії як місця для нової української місії в Неаполі. На знак вдячності владика Богдан подарував владиці Френку чудову ікону Воздвиження Чесного хреста і побажав йому благословенної великопісної мандрівки.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next