АКТУАЛЬНО

Вийшов друком п’ятий номер журналу “Капелан”

Понеділок, 11 вересня 2017, 17:41
Цими днями вийшов друком п’ятий номер журналу «Капелан», що є виданням Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

У цьому виданні капелани Української Греко-Католицької Церкви розповіли про те, яким є їхнє служіння військовослужбовцям Національної гвардії Україні, Збройних сил та Державної прикордонної служби України після введення у війську офіційної посади військового священика (капелана).

«Це дуже добре, що капелани тепер офіційно будуть у госпіталях, частинах, навчальних закладах, – ділиться думками отець Євген Чернюк, військово-медичний капелан Центрального клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України. – Бо Церква має бути доступною, а людина – виховуватися у християнських цінностях, уникати зла, творити добро, любити, підтримувати себе духовно, приймати Святі Тайни, молитися, мати з ким обговорити духовні питання. Якщо дух військовослужбовця, що захищає нашу державу, буде підкріплений міцною вірою, то він буде краще виконувати свої обов’язки. Також це позитивно впливатиме на всі сфери його життя».

Цікавою і для багатьох новою інформацією про діяльність військових капеланів у Німеччині поділився з нами о. д-р. Петро Станько, священик УГКЦ, що служить військовим капеланом в Німеччині по обміну. Ви маєте змогу дізнатися про особливості співпраці Церкви і держави в забезпеченні релігійних потреб військовослужбовців у Німеччині, а також про основні функції і завдання капелана в німецькій армії.

Капелани УГКЦ продовжують духовно опікуватися військовими  і на території бойових дій на Сході України. Про священиче служіння в зоні проведення АТО розповіли монахи ЧСВВ отець Михайло Лехновський та брат Роберт Ленів.

Разом із тим на сторінках журналу розміщено унікальні фотографії українських військовослужбовців – учасників Міжнародного військового паломництва до Лурду – з Папою Франциском. Також наші військовослужбовці поділилися враженнями від паломництва та зустрічі з Понтифіком. Зокрема Вашій увазі пропонуємо інтерв’ю з героєм АТО та учасником проекту «Переможці» Олександром Швецовим,  селфі з Папою якого облетіло медіа України та світу.

Прочитати і завантажити електронну версію журналу можна ТУТ.
За друкованим варіантом журналу звертайтеся до офісу Департаменту.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ 
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next