АКТУАЛЬНО

В італійському Сенаті підписали документ проти насилля над жінками

Середа, 11 березня 2015, 18:36
Італійський Сенат спільно з представниками християнських Церков різних національних меншин підписали документ щодо протидії насилля над жінками. Підписання Декларації відбулося в понеділок, 9 березня, у приміщенні законодавчого органу Італійської Республіки.

З боку італійської влади свій підпис поставила Лаура Болдріні, Президент Палати Депутатів. Співпідписантами Декларації є також 10 представників різних Церков та релігійних організації національних меншин, які проживають на території Аппенінського півострова. Одним із підписантів Декларації є о. Марко Семеген, представник від УГКЦ та пасторальний координатор українських церковних спільнот в Італії.

“Насилля над жінками є зневагою людської гідності, Божого образу та подоби в ній, жахливий акт проти самого Бога і Його любові до людини. Як християнські спільноти, звертаємося до освітніх та виховних закладів, інститутів культури та  ЗМІ із закликом з повагою ставитися до особи жінки та зображення її ідентичності”, - йдеться в Декларації проти насилля над жінками християнських Церков в Італії.

Автори документа переконані, що “насилля над жінками набуло в Італії загальнонаціонального характеру”. “Щороку, - ідеться в Декларації, - мільйони жінок зазнають насилля з боку чоловіків, і понад сто з них убивають. Головним середовищем, у якому здійснюються ці жахливі речі, є сім’я”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next