АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську пройшов Марш за збереження життя і сімейних цінностей

Четвер, 24 березня 2016, 16:15
23 березня в Івано-Франківську пройшов Марш за збереження життя і сімейних цінностей, мета якого привернути увагу громадськості до актуальних проблем знищення ненароджених дітей і порушення основ сімейного життя.

Розпочався Марш зі спільної молитви біля храму Різдва Пресвятої Богородиці, яку провели владика Йосафат, Єпископ-помічник Івано-Франківський, та владика Дмитро, Єпарх Бучацький, спільно з духовенством. Після цього чисельна колона із транспарантами та банерами пройшлася центральними вулицями міста (Чорновола-Сахарова-Коновальця-Мельника) і дійшла до Вічевого майдану.

Як розповів Мирослав Возняк, організатор ходи, заступник «Руху за життя», цей захід проводять, щоб звернути увагу всіх на проблему узаконеного дітовбивства. «Зараз таку статистику не ведуть, проте ще в Радянському Союзі офіційно проводилося - 1 млн 200 тис. абортів на рік. Не думаю, що зараз цифри дуже змінилися. Ми повинні стати на захист життя. Є приклад Польщі, Ірландії, де офіційно заборонені аборти і вони процвітають. Проте це проблема всього народу і передусім влади, яка повинна забезпечити гідний рівень життя для одиноких матерів», - пояснив п. Возняк.

"Наша спільна хода - це свідчення нашої подяки Господеві за дар життя", - звернувся владика Йосафат під час всеміського віча за участю представників влади, духовенства та кількасот містян. «Ми пройшли цим маршем не проти когось, а за збереження життя і захист традиційної сім'ї», - наголосив він.

Єпископ Дмитро додав: "Якщо хочемо мати майбутнє, то мусимо сповідувати ті ідеали, які нам закладені Творцем".

Висловив свою християнську позицію і міський голова Руслан Марцінків. На ході також було багато дітей, які, хоч, можливо, не вповні усвідомлюють її суть, все ж сьогодні зробили великий крок задля майбутнього.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next