АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську презентували виставку ікон під назвою "Молитва за Україну"

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:46
В Івано-Франківську, у Музеї мистецтв Прикарпаття, презентували виставку ікон XVIII-XX ст. під назвою "Молитва за Україну". Це ікони з колекції архикатедрального собору Воскресіння Христового УГКЦ м. Івано-Франківська.

За словами адміністратора архикатедрального і митрополичого собору о. Юрія, увазі шанувальників мистецтва представлено лише 16 ікон. Це найбільш цінні ікони з колекції, повідомляє Галицький Кореспондент.

"Можу сказати, що це лише 30-та чи 40-ва частина з того, що в нас є. Якби до музею привезти всі ікони - тут забракло б місця. До прикладу, ікона Коронування Пресвятої Богородиці – нам дуже дорога. Як ми знаємо, всі ікони Коронування Пресвятої Богородиці виконані так, що Діва Марія стоїть прямо, а тут боком – це рідкісне явище. Так ніколи не писали ікон. Чи ікона, де Ісус на дищиці, – це шедевр та музейний експонат, і ним пишається не тільки церква. Також великої уваги варта Пресвята Богородиця – дуже давня і рідкісна ікона", - зазначив священнослужитель.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next