АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську подбали про екологію реальними справами

Вівторок, 08 жовтня 2013, 18:07
6 жовтня 2013 року в парафії Святого Юрія Побідоносця вірні цілою громадою зробили особливий подарунок місцевому храму, засвідчивши цим свою любов один до одного та до цілого створеного Богом світу – природи. Цим незвичним подарунком стали світлодіодні лампочки.

У контексті відзначення «Часу відповідальності за створіння» (14 вересня – 17 жовтня) з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології та за підтримки ректора Івано-Франківської семінарії імені священномученика Йосафата о. Олександра Левицького, який опікується громадою, цього дня відбувся подячний Молебень до Богородиці, на який чисельно зібралися вірні. У спільній молитві вірні разом зі священиками та під спів семінаристів дякували Богу за створений Ним у Христі світ.

Після Молебню до вірних звернувся о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який подякував усім за те, що так чисельно прибули на молитовне зібрання, щоб у конкретний спосіб виявити живу віру в Бога-Творця. «Провидіння Боже зібрало нас усіх сьогодні тут, щоб, з одного боку, знову почути від Всевишнього про Його безмежну любов до нас і до кожного створіння, а з іншого – виявити нашу любов до Нього через дієву любов одне до одного та через шанобливе ставлення до нашого природного довкілля», – підкреслив о. Володимир.

Проповідник наголосив на тому, що як відзначення 1025-річчя Хрещення Русі-України, так і Рік віри, який вже добігає до кінця, спонукають усіх нас, як Церкву, і кожного зокрема до переосмислення нашої християнської віри та до перегляду нашого звичного стилю життя на його відповідність цінностям, проголошеним Євангелієм.

Головним посланням представника Екобюро було те, що християнин щодня має безліч нагод для того, щоб підтверджувати високий статус – бути «охоронцями та управителями створіння Божого». Отець Володимир навів низку прикладів з повсякденного життя, якими християнин може оживляти свою віру в Бога та надавати своїм, на перший погляд незначним жестам, таким, як економія води та електроенергії, надприродного значення.

«Ми, як церковна громада, зібралися сьогодні тут, щоб через вручення цьому храму світлодіодних лампочок, у конкретний спосіб засвідчити нашу любов одне до одного, до теперішніх та прийдешніх поколінь та до всього Богом створеного світу, – сказав проповідник і додав: – Це освітлення протягом довгих років не лише допоможе заощаджувати кошти громади, але й при кожному ввімкненні продовжуватиме втілювати заповідь любові».

Перш ніж передати цей незвичний подарунок, всі спільно, по-євангельськи, перепросили Бога-Творця за те, що в повсякденному житті, інколи не зовсім свідомо та добровільно, прогрішилися проти природного довкілля. На закінчення цього духовно-екологічного заходу о. Володимир від імені громади та Екобюро вручив 27 таких лампочок священику Степану Рипньовському, який допомагає опікуватися місцевою громадою.

Увімкнувши нові лампочки на семисвічнику, заступник Екобюро побажав усім без вагань та страху прибігати до Святих Таїнств, через які Господь щедро обдаровує нас необхідними ласками та силою вже «тут і зараз» розбудовувати задумане Ним Царство Любові.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next