АКТУАЛЬНО

В Італії святкували десятиліття першої греко-католицької громади

Вівторок, 18 листопада 2014, 16:16
9 листопада українці міста Рієті (Італія) об'єдналися в спільній урочистій молитві в церкві святої Агнеси, адже саме цього дня – десять років тому – було створено одну з перших греко-католицьких спільнот в Італії. Розділити щасливі миті свята запросили високоповажних гостей, кожен з яких в тій чи в іншій мірі долучився до створення української громади: Єпископ української греко-католицької церкви в Італії владика Іриней (Білик), Єпископ міста Рієті Деліо Лукареллі, єпископ церкви «Regina Pacis» Дон Фабріціо Борелло, а також директор центру «Migrantes» Арнальдо Проєтті та диякон Валентин Федишин. Про це повідомила Марія Бойко.

Святкування продовжив урочистий концерт народних пісень, танців і, звичайно, традиційних ласощів.
Зі сцени доносилися всім відомі пісні: "Два кольори", "Карпати", "Сопілка", "Вареники", "Лелеки", "Мамина сорочка", які відразу знаходили відлуння в залі. У заході взяли участь співаки-аматори - дует патріотичної та народної пісні "Воля" (Марта Сотмарі та Софія Ярошевська) та фольклорна група "Трембіта", яка є символом та відлунням української нації.

Особливих нот дійству додали діти з української недільної школи, яка бере свій початок із 2012 року.

Отже, за десять років українська спільнота чисельно зросла, збагатилася та активно займається громадською та культурною діяльністю. Таким чином, гідно репрезентуючи Україну в Італії. 9 березня 2014 року спільно з SPRAR, Карітасом, центром "Migrantes" українці взяли участь в круглому столі "Essere donna oggi". А 22 червня того ж року разом з Caritas організували захід "Різноманітність культур крізь призму пісні, танцю,жартів" та підготувала експозицію ручних робіт Тетяни Пахольчук.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next