АКТУАЛЬНО

В Ірпені презентували виставку «Нічого таємного, щоб не стало явним»

Понеділок, 14 червня 2021, 17:46
13 червня 2021 року, в парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Ірпінь, що на Київщині, відбулася презентація виставки «Нічого таємного, що б не стало явним».

Як повідомив Протоєрей Віталій Воєца відкриття виставки у парафії відбулося з нагоди «Декади Місійності», яка в Український Греко-Католицькій Церкві триває від Вознесіння до П'ятидесятниці.

Нагадаємо, що дана виставка розповідає про сумну 75-у річницю сумнозвісного Львівського псевдособору, який оголосив про «ліквідацію» Української Греко-Католицької Церкви. Як зазначено на офіційній сторінці Інституту історії Церкви УКУ, в основі експозиції знаходяться документи й фотоматеріали з фондів Галузевого державного архіву СБУ, Державного архіву Львівської області, Львівського музею історії релігії, архіву Інституту історії Церкви УКУ, Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. Пшеничного, а також архіву Інституту історії Церкви.

«Виставка розповідає про передумови, методи організації й перебіг цієї насильницької акції сталінського режиму та його каральних органів, що мав далекосяжні й трагічні наслідки, поламавши тисячі людських доль, а проте так і не досягнув заявленої мети – знищення непокірної Церкви в контексті повоєнної радянізації Західної України», - зазначають в Інституті історії Церкви УКУ.

Під час відкриття виставки в Ірпені, до присутніх звернувся парох місцевої громади УГКЦ Протоєрей Мирослав Латинник. Душпастир наголосив, що наша Церква вистояла в усіх "штормах", що хотіли знищити Її. «Вистояла наша Церква зокрема тому, що наші священники щоденно молилися Святу Літургію, адже обов'язок кожного священника - це молитва, і дорога його життя має пролягати до Храму Божого. Якими б не були сумні сторінки історії, ми завжди повинні цікавитися і знати історію нашої країни, зокрема нашої Української Греко-Католицької Церкви. Адже це дозволить нам ніколи не повторити і не пережити цих жахливих сторінок та більше такого не допустити», - наголосив він.

Прес служба Київської Архиєпархії

Фото - Володимир Стецик

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next