АКТУАЛЬНО

В УГКЦ проведуть форум, на якому узагальнять досвід соціального служіння Церкви

Понеділок, 13 червня 2016, 16:28
14 червня у Києві відбудеться Форум соціального служіння УГКЦ. У ньому візьмуть участь представники різних структур та організацій нашої Церкви, які здійснюють соціальне служіння. Мета форуму - проаналізувати і узагальнити весь досвід соціального служіння та використати його для опрацювання проекту стратегічного плану розвитку соціального служіння в УГКЦ.

Учасники намагатимуться відповісти на потребу формування механізмів комунікації, співпраці та координації діяльності широкого спектру місцевих соціальних ініціатив і проектів, які реалізуються під опікою УГКЦ, для їх консолідації та підвищення ефективності праці.

«Синод Єпископів УГКЦ затвердив пріоритетні напрямки розвитку УГКЦ в контексті стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Одним із таких пріоритетів розвитку визначено дияконію (соціальне служіння). Адже діла милосердя, дияконія, або служіння любові, чи харитативна діяльність є важливим елементом, який виражає внутрішню природу Церкви та виявляє, наскільки живою є та чи інша єпархія та парафія», – сказав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ о. Андрій Нагірняк, керівник Відділу соціальних питань УГКЦ.

Власне тому Синод Єпископів УГКЦ на своєму засіданні в Івано-Франківську визначив головною темою засідання 2016 року - дияконію, а Постійний Синод призначив о. Андрія Нагірняка головою робочої групи, яка відповідає за підготовку головної теми.

Форум
«Соціальне служіння УГКЦ:
сучасний стан, виклики та перспективи розвитку»

14 червня 2016 року

09:00 – 10:30

 Божественна Літургія в Патріаршому соборі

10:30 – 11:30

 Реєстрація та сніданок (МВЦ, павільйон 2А)

11:30 – 13:30

 Вітальне слово Блаженнішого Святослава

 Пленарне засідання

13:30 – 14:30

 Обід

14:30 – 16:30

 Робота в групах:

Плекання духу жертовності;
Координація та структуризація соціального служіння УГКЦ;
Стандартизація та професіоналізація соціального служіння УГКЦ;
Забезпечення соціальної справедливості: роль УГКЦ

16:30 – 17:00

 Перерва на каву

17:00 – 18:30

 Презентації роботи в групах. Підбиття підсумків

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next