АКТУАЛЬНО

У Курії Львівської архиєпархії обговорили співіснування церковного і цивільного законодавства

П'ятниця, 16 квітня 2021, 11:35
15 квітня 2021 року в Митрополичих палатах Святоюрського комплексу за участю єпископа-помічника Львівської архиєпархії Володимира Груци відбулася робоча зустріч Курії Львівської архиєпархії щодо співіснування цивільного і церковного законодавства. Зустріч відбулася з ініціативи директора благодійного фонду «Шпиталь Шептицького» о. Андрія Логіна.

У зустрічі також взяли участь синкели Львівської архиєпархії: у справах духовенства о. Юрій Чудяк, у справах монашества о. Юстин Бойко, у справах мирян о. Ігор Кунець, у справах капеланства військових, ув’язнених, студентів і дітей-сиріт о. Андрій Хомишин, а також судовий вікарій о. Ростислав Бубняк, адвокат п. Андрій Працьовитий, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Ігор Бойко та директор благодійного фонду «Шпиталь Шептицького» о. Андрій Логін.

Основним доповідачем виступив ініціатор зустрічі о. Андрій Логін.

Під час зустрічі було зазначено, що при видачі певних інструкцій у Львівській архиєпархії необхідно враховувати церковне й цивільне законодавство, оскільки держава має Конституцію, а Церква – своє канонічне право. Відтак було наголошено на необхідності в цьому питанні віднаходити спільні місця дотику. У розмові учасники робочої зустрічі дійшли висновку, що Кодекс Канонів Східних Церков, а також Партикулярне право мають за мету освячення людських душ, а водночас подають чимало цінних етичних норм. Відтак Церква покликана формувати свідомих громадян. З другого боку, зазначив владика Володимир, в архиєпархії є багато інших установ, зокрема кожна релігійна громада як окрема юридична одиниця, що завжди необхідно враховувати.

Така робоча зустріч була першою. У подальшому будуть напрацьовані нові пропозиції в цьому питанні.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next