АКТУАЛЬНО

У Карпатах провели табір для жінок

П'ятниця, 10 липня 2015, 18:12
«Чеснотлива жінка» - так називався табір для жінок, організований чернечою родиною Воплоченого Слова. Табір для такої категорії осіб належить до літніх християнських відпочинкових заходів Згромадження і він проходив із 26 по 29 червня на базі Карітасу Римсько-Католицької Церкви в Карпатах.

Понад 40 учасниць, молодших і старших, взяли участь у цьому відпочинку в супроводі трьох черниць і священика-капелана. Жінки приїхали з різних областей (Київської, Львівської), але найбільше було з двох парафій Івано-Франківська – Святих Кирила і Методія у Крихівцях та Різдва Христового при єпископській резиденції.

Протягом тих днів учасниці мали гарну нагоду ходити в гори, спілкуватися, слухати навчання про чесноти жінки, брати участь у Святій Літургії, сповідатися, розмовляти зі священиком тощо. Щоденні проповіді стосувалися таких чеснот жінок: віра, довір’я, надія, любов, бажання святості. «Кожна жінка повинна знати собі ціну – не переоцінювати себе, але і недооцінювати. Одна і друга крайність дуже небезпечна. Жінка покликана бути доброю, ніжною, лагідною, має чудесне покликання бути матір’ю… Чоловік цього не має…», - сказав о. Йосафат Бойко, ВС, капелан табору. Монахині щодня проводили навчання у форматі конференцій про практику християнських чеснот.

Суботній день відзначився походом на гору Хом’як. Похід чудовими гірськими лісовими стежками, спілкування і радісні переживання, Сповідь і Свята Літургія просто неба, смакування будзу і вурди на полонині… Усе це та багато іншого допомагало жінкам провести свій відпочинок у християнському середовищі. Неділя, окрім звичайно, Святої Літургії, була особливою через приготування шашлику на природі та забави і пісні.

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next