АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) провели щорічні осінні реколекції для молоді

Вівторок, 13 жовтня 2015, 11:50
Понад 50 молодих людей, юних дорослих лідерів, волонтерів і духовенства з єпархії Святого Йосафата в Пармі та поза її меж взяли участь у щорічних осінніх реколекціях для молоді, які відбулися 10-11 жовтня на території «Троїцьких акрів» містечка Кольє, штат Пенсильванія.

Темою цьогорічних реколекцій було «Готуйте дорогу Господеві». Учасники реколекцій теплосердечно вітали особливого гостя - владику Богдана (Данила), правлячого архиєрея єпархії Святого Йосафата в Пармі, який зміг бути з ними в суботу та неділю та який очолив Архиєрейську Божественну Літургію на закінчення реколекцій.

Реколекції, організовані єпархіальним комітетом у справах молоді під керівництвом о. Любомира Жибака, співголови комітету та пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун (штат Огайо) та церкви Св. Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо), та пані Лізи Гладьо, голови підкомітету щодо осінніх молодіжних реколекцій, дали можливість молоді зустрітися із живим Христом через молитву, навчання й ігри в дусі віри Української Греко-Католицької Церкви та братерства.

На території «Троїцьких акрів» – 40-акрової лісистої площі, яка належить українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці м. Карнегі, штат Пенсильванія, де парохом є о. Джейсон Шаррон, єпархіальна молодь мала нагоду взяти участь у повчальній та жвавій зустрічі щодо покликань, як також повчитися співу Архиєрейської Божественної Літургії. Молоді люди рівно ж взяли участь у деяких викличних ініціативах, спрямованих на формування командних навичок, грали в багато ігор на відкритому осінньому повітрі, насолоджувалися українськими варениками та іншими смачними домашніми стравами та цікаво провели вечірню зустріч питань-відповідей у присутності декількох місцевих священиків. Молодь рівно ж мала можливість для сповіді, молитви перед хрестом, як також вечірнього співу біля багаття – усе просто неба. Реколекції закінчилися величною недільною Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Богдан (Данило) та яку прекрасно проспівала молодь у присутності учасників реколекцій, їхніх родин та  духовенства.

Цьогорічні осінні молодіжні реколекції були чудовою духовно-молитовною та братерською подією для єпархіальної молоді. Наступні заплановані на 8-9 жовтня 2016 р.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next