АКТУАЛЬНО

У Харківському екзархаті відзначили День катехита

Понеділок, 04 жовтня 2021, 10:29
У Харківському екзархаті пройшов День катехита. Розпочався він у суботу, 2 жовтня, коли катехити екзархату з’їхалися до Харкова на формаційну зустріч.

Після Святої Літургії і благословення владики Василія перед присутніми виступив священник Стрийської єпархії о. Олег Кобель, керівник відділу Душпастирства спорту УГКЦ, який представив Катехизм для молоді “Ми йдемо з Христом”.  Розповідь отця Олега складалася з двох частин: у першій він розповів про написання Катехизму, а в другій – про його практичне застосування.

“Катехизм для молоді” написано змістовно і дуже глибоко. Він буде корисним не лише катехитам, а й батькам, вчителям, усім, хто працює з молодими людьми”, – поділилася враженнями від почутого катехитка Ірина Табака.

Наступного дня, у неділю, катехити зібралися на Архиєрейську Літургію, яку очолив владика Василь Тучапець, екзарх Харківський,  у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця. Архиєрей благословив катехитів на служіння, звернувши увагу на важливість їх місії. “Катехит – це віруюча людина, яка наповнена Божою любов’ю, щоб нею ділитися з дітьми, молоддю, парафіянами”, – сказав владика Василій. Екзарх Харківський додав, що любов зростає і поглиблюється через молитву, через читання Слова Божого, коли ми його приймаємо і живемо ним.

На завершення катехитів привітала голова Катехитичної комісії с. Олексія Погранична, яка побажала їм жертовного служіння у своїх парафіях.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next