АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» діє клуб літніх людей «Жива історія»

П'ятниця, 03 квітня 2015, 16:17
Більше як чотири роки в БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» діє клуб літніх людей «Жива історія». Тут надають психологічну, соціальну та матеріальну підтримку людям похилого віку, які стали жертвами тоталітарних режимів. Про це повідомили у прес-службі БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ».

Від жовтня 2010 року учасниками «Живої історії» стали більше ніж 220 осіб – жителі Дрогобича, прилеглих сіл та околиць. Така діяльність здійснюється в рамках програми «Місце зустрічі: Діалог» Фонду «Пам’ять, Відповідальність та Майбутнє», яка підтримана Федеративною Республікою Німеччина.

Клуб «Жива історія» став для літніх людей  місцем, де вони зустрічаються, отримують необхідну їм допомогу, знаходять нових друзів та передають свій досвід молодому поколінню. Раніше ж такі люди не мали можливостей для розвитку своєї соціальної активності, були замкнутими вдома. «Така наша робота має два виміри: по-перше, опіка жертвами тоталітарних режимів, по-друге, виховання молодого покоління зі знанням, що таке війна, рабство, окупація і насилля. Неможливо розвивати країну, не знаючи своєї історії і минулого. Неможливо будувати вільну та успішну Україну, не об’єднуючи різні покоління наших громадян, з різних регіонів, з різними світоглядами. Ми добре бачимо, до чого це призвело сьогодні в нашій країні», –  переконана Наталя  Голинська, виконавчий директор БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ».

Головними завданням «Живої історії» є створення спеціального простору для зустрічей людей похилого віку і молодого покоління, збір та документування спогадів та життєвих історій тих людей, які потерпіли від тоталітарних режимів, а саме остарбайтерів, в’язнів концтаборів та гетто, дітей в’язнів, тих, хто пережив фашистську окупацію, сиріт війни.

Клуб діє у форматах проведення різноманітних заходів для літніх людей (зустрічей, іменин, диспутів, екскурсій, танц-вечорів, гуртків тощо), надання різноманітних видів послуг (соціальних, інформаційних та консультаційних послуг, гуманітарної допомоги, тощо), залучення осіб похилого віку до спілкування з молоддю. Результатом цього є покращення емоційного, психологічного, духовного стану підопічних, покращення взаєморозуміння між різними поколіннями і зміна стереотипного мислення щодо старості.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next