АКТУАЛЬНО

Урочисті заходи з нагоди 100-річчя бою під Крутами відбулися в Івано-Франківську

Понеділок, 29 січня 2018, 17:27
28 січня в Івано-Франківську, у Меморіальному сквері молились панахиду пам’яті полеглих за волю і незалежність України. Богослужіння очолив Адміністратор парафії Архикатедрального та Митрополичого собору Святого Воскресіння Христового митр. прот. Юрій Новицький, співслужили йому ректор Івано-Франківської Духовної семінарії прот. Олесь Будзяк, о. Ігор Сачков, а також священнослужителі інших конфесій.

Представники міської та обласної влади, патріотичних організацій, студенти ІФДС і всі небайдужі вшанували тих, хто віддав своє життя за Українську Державу.

«Подвиг Героїв Крут є тим найбільшим прикладом патріотизму, великої любові до рідної землі і готовності до самопожертви, який показує, що навіть у нерівному бою, можна дати достойну відсіч. І сьогодні, українські герої у протистоянні з російськими найманцями змушені доводити, що Україна має право на незалежність і відстоюватиме свій суверенітет», – зауважив Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Джигіта.

Опісля захід продовжився святковою ходою громадськості від  Меморіального скверу до Палацу Потоцьких. Там присутні мали змогу переглянути військово-історичну реконструкцію бою на станції Крути.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next