АКТУАЛЬНО

Українські греко-католицькі єпископи Американської митрополії провели чергову зустріч

П'ятниця, 31 січня 2020, 12:52
29 січня 2020 року єпископи Філадельфійської митрополії відбули чергове робоче засідання, на якому обговорили життя Української Греко-Католицької Церкви у Сполучених Штатах Америки та склали план на цей рік. Зустріч пройшла у Філадельфії.

У ній взяли участь владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, владика Павло Хомницький, єпарх Стемфордський, владика Венедикт Алексійчук, єпарх єпархії Святого Миколая в Чикаго, владика Богдан Данило, єпарх єпархії Святого Йосафата у Пармі, та владика Андрій Рабій, єпископ-помічник Філадельфійський.

Особливою подією в УГКЦ буде проведення Патріаршого Собору у Львові в кінці серпня цього року.  Готуючись до неї, кожна єпархія УГКЦ у всьому світі проводить свої єпархіальні собори. Під час цієї зустрічі владики поділилися досвідом проведення своїх місцевих соборчиків та їхніми напрацюваннями. Темою загального Патріаршого Собору є «Еміграція, поселення та глобальна єдність». Проте американські єпархії також роздумували над темою імміграції, адже за останні роки кількість новоприбулих людей значно зросла. У цьому контексті стало важливим обговорення першої стадії ґрунтовного соціологічного опитування та підготовки до другої стадії, яка включатиме в себе особисті інтерв’ю. Мета цього дослідження: зрозуміти потреби та виклики вірних митрополії, щоб могти краще їм служити.

Відтак владики застановилися над плануванням спільних подій у 2020 році, особливим чином організації з’їзду духовенства Митрополії, яку заплановано на жовтень 2020 року у Чикаго.

Наступного дня владики взяли участь у конференції, організованій Філадельфійською архиєпархією на тему «Духовні та богословські висновки з кризи насилля над вразливими людьми». Доповідачами на цій конференції став о. Ганс Цолльнер, єзуїт, президент Центру захисту дітей Григоріанського університету в Римі та диякон Берні Ноядера, голова Департаменту захисту дітей та молоді Конференції Католицьких Єпископів Сполучених Штатів Америки.

Повідомив диякон Володимир Радько

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next