АКТУАЛЬНО

Український стяг розгорнули біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Римі

Понеділок, 23 серпня 2021, 16:20
У прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі розпочалися святкування тридцятиріччя Незалежності України. 22 серпня віряни помолилися подячну Божественну Літургію, яку очолив о. Марко Семеген, настоятель собору, голова товариства «Свята Софія».

Після спільної молитви присутні разом заспівали Гімн України та молитву «Боже, великий, єдиний». Тоді розгорнули національний стяг біля пам’ятника Тарасу Шевченку, що перед будинком товариства «Свята Софія».

Наприкінці о. Марко пригадав слова патріарха Йосифа Сліпого: «Може, нам було б легко любити Україну, якби вона була багатою, самостійною і могутньою, але сьогодні треба й варто любити Україну, щоб вона такою стала».

Як відомо, патріарх Йосиф Сліпий 1969 року збудував собор Святої Софії - Премудрості Божої, а 1973 року з його ініціативи постав перший пам'ятник Великому Кобзареві поряд із храмом.

«Ми почали урочисті святкування раніше, аби ті українці, що проживають у Римі та околицях і працюватимуть в сам День Незалежності України, могли також подякувати Богові за дар відновлення Української Держави, а також аби підтримати їх національний дух у міграції», - розповів о. Марко.

Урочисті святкування тридцятої річниці Незалежності України в Римі продовжаться 24 серпня подячною Архиєрейською Божественною Літургією в прокатедральному соборі Святої Софії (о 9.00), яку відслужить владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні з владикою Діонісієм Ляховичем, апостольським екзархом для українців-греко-католиків в Італії.

Руслана Ткаченко для пресслужби товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next