АКТУАЛЬНО

Українська Греко-Католицька Церква в Угорщині готова прийняти біженців

Понеділок, 28 лютого 2022, 14:29
24 лютого, у день масштабного вторгнення російських військ в Україну, УГКЦ в Угорщині створила волонтерський центр, який має за мету надати допомогу біженцям з України та надсилати гуманітарну допомогу в Україну.

Упродовж двох днів до спільноти волонтерів зголосилося понад 200 осіб, які активно допомагають у різних напрямах роботи. І їхня кількість щоденно збільшується. Серед волонтерів є представники різних національностей, які охоче відгукнулися допомагати.

Основними напрямками волонтерського руху є забезпечення житлом і продуктами харчування, гуманітарна допомога, а також духовна і психологічна підтримка новоприбулим.

Українська громада в Угорщині активно долучається до збору коштів, продуктів харчування, засобів гігієни, лікарських засобів, одягу та речей, необхідних для українського війська.

«Українські волонтери цілодобово зустрічають новоприбулих на угорських вокзалах і забирають із кордону, доставляючи потерпілих до пункту призначення. Близько 300 осіб вже було поселено за сприяння нашого центру», – повідомив отець Дам'ян Габорій, засновник українського волонтерської спільноти.

Гуманітарна допомога збирається в кількох локаціях на території Угорщини, а звідти направляється до українського кордону або до потребуючих українців в Угорщині. Географія центру збору гуманітарки збільшуватиметься.

До волонтерського руху входять українські лікарі, які працюють у медичних закладах Угорщини, юристи, які допомагають нашим землякам. У складі команди є відповідні координатори, які допомагають у необхідних питаннях.

Угорський уряд запровадив безкоштовний проїзд транспортом Угорщиною та скасував оплату за роумінг для українських мобільних операторів.

Центр співпрацює з угорськими харитативними організаціями.

В разі потреби волонтерський центр може допомогти в пошуках роботи на території Угорщині.

Про деталі можна дізнатися за посиланням: https://www.facebook.com/groups/volonterybudapestu

Пресслужба УГКЦ в Угорщині
https://www.ugcchu.com/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next