АКТУАЛЬНО

УГКЦ у неділю розслабленого відзначатиме День хворого

Четвер, 03 травня 2012, 16:34
Цього дня ми маємо добру нагоду заглибитися в роздуми про таємницю хвороби. Адже хвороба - це не прикра випадковість у житті окремо взятої людини, а нагода для недужого, його оточення і всієї церковної спільноти пережити особливу близькість з милосердним Христом. Хвороба є явищем, яке вкорінене у гріхопадінні наших прародичів. Наш Бог, який воскресінням подолав гріх і смерть, має силу перетворити стан упадку недужої людини на джерело свободи і радості, що відкриває людину до Вічного життя. Про це йдеться у Зверненні з нагоди відзначення Дня хворого 6 травня 2012 року представників Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я до священнослужителів.
Цього дня ми маємо добру нагоду заглибитися в роздуми про таємницю хвороби. Адже хвороба - це не прикра випадковість у житті окремо взятої людини, а нагода для недужого, його оточення і всієї церковної спільноти пережити особливу близькість з милосердним Христом. Хвороба є явищем, яке вкорінене у гріхопадінні наших прародичів. Наш Бог, який воскресінням подолав гріх і смерть, має силу перетворити стан упадку недужої людини на джерело свободи і радості, що відкриває людину до Вічного життя. Про це йдеться у Зверненні з нагоди відзначення Дня хворого 6 травня 2012 року представників Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я до священнослужителів. Автори документа пропонують у великодній час відвідати хворих у своїй парафії та в шпиталях, щоб «дати їм нагоду примиритися із Господом у таїнстві Покаяння, з’єднатися з Ним у святому Причасті та прийняти оздоровчу силу Небесного Отця в таїнстві Єлеопомазання».  

Департамент інформації УГКЦ

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ХВОРОГО

В НЕДІЛЮ РОЗСЛАБЛЕНОГО

6 ТРАВНЯ 2012 РОКУ

І. Всецерковний рівеньЗвернення комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди відзначення Дня хворого. ІІ. Єпархіальний рівеньПастирські відвідини Єпархом лікувального закладу. *Благословення хворих та працівників медустанови. - Архиєрейська Літургія 6 травня 2012 року з додатком ектенії за хворих осіб, їхні родини, а також всіх хворих, осіб, що ними опікуються, та працівників медичної сфери. Подбати про участь у Святій Літургії неповносправних, осіб з особливими потребами, інвалідів та представників різних асоціацій, які опікуються хворими. ІІІ. Парафіяльний рівеньПастирські відвідини священиком/медичним капеланом лікувального закладу *на території парафії. Благословення хворих та медичних працівників. - Пастирські відвідини священиком важкохворих *на парафії, уділення Святих Тайн, особливо Єлеопомазання. - Організувати доброчинну акцію парафіян *для допомоги хворим, що проживають на парафії (збірка коштів на ліки, добровільна здача крові, одягу тощо). - Свята Літургія 6 травня 2012 року з додатком ектенії за хворих осіб, їхні родини, а також всіх хворих, осіб, що ними опікуються, та працівників медичної сфери. Зачитати текст Звернення комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я після Святої Літургії. Помолитися з парафіяльною спільнотою Молитву за хворого (текст додається). Подбати про участь у Святій Літургії неповносправних, осіб з особливими потребами, інвалідів та представників різних асоціацій, які опікуються хворими.   ДОДАТОК ДО ЄКТЕНІЇ УСИЛЬНОГО БЛАГАННЯ під час Святої Літургії 6 травня 2012 року Ще молимось Господеві Богу нашому за всіх хворих, за зцілення їхніх душ і тіл. Утверди, Господи, їхню віру і укріпи їх у надії, бо Ти є джерело оздоровлень і податель усякого добра. Ще молимося за всіх медичних працівників і за тих, хто своєю працею приносить немічним полегшення страждань і болю. Подай, Господи, їм свою благодать, щоб їх душі були завжди сповнені милосердя, доброти і співчуття до хворих, а в праці завжди виявляли глибоку пошану до їхньої гідності. Ще молимося за усіх священнослужителів-капеланів і за тих, хто здійснює волонтерське служіння хворим. Подай, Господи, свою благодать, щоб у їхньому служінні стала видимою Твоя любов і милосердя до всіх, хто несе важкий хрест недуги. Будь, Господи, їм помічником і подателем сили та натхнення для сповнення діл милосердя. МОЛИТВА ЗА ХВОРОГО О, мій Боже, хворий, що перед Тобою, прийшов просити Тебе про те, що здається йому найважливішим; про те, чого він так гаряче прагне, що він вважає для себе найважливішим.
Але, Ти, Боже, наповни його серце такими словами: «Найважливіше, щоб здоровою була душа». Господи, нехай здійсниться у всьому Твоя свята воля над хворим! Якщо Ти хочеш, нехай він одужає. А якщо Твоя воля, щоб він далі ніс свій хрест – нехай буде так! Просимо Тебе і за нас, що молимося за хворого: очисти наші серця, зроби нас гідними того, щоб через нас Ти міг роздавати всім свої святі ласки. Зміцни цього хворого і полегши його страждання. Нехай здійсниться на ньому Твоя свята воля! Вияви, Господи, на ньому Твою Божественну любов і допоможи мужньо нести свій хрест.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next