АКТУАЛЬНО

У Заздрості, що на Тернопільщині, відбудеться десятиденний курс реабілітації для алкозалежних осіб

Понеділок, 12 грудня 2011, 09:38
У Музейно-меморіальному комплексі імені кардинала Йосипа Сліпого, що в с. Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області з 12 до 21 грудня 2011 року відбудеться реабілітаційний курс «Повернення до життя» для залежних від алкоголю. Програма цього курсу базується на методиці «духовна терапія» та «12 кроках» анонімних алкоголіків, основою котрих є догмати Церкви.
У Музейно-меморіальному комплексі імені кардинала Йосипа Сліпого, що в с. Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області з 12 до 21 грудня 2011 року відбудеться реабілітаційний курс «Повернення до життя» для залежних від алкоголю. Програма цього курсу базується на методиці «духовна терапія» та «12 кроках» анонімних алкоголіків, основою котрих є догмати Церкви. Про це повідомила Валентина Комадовська, секретар підкомісії «За тверезість життя» УГКЦ. «Упродовж десяти днів із алкозалежними працюватимуть фахівці підкомісії «За тверезість життя»: голова підкомісії о. Андрій Логін, терапевт Роман Пручко та психолог Марія Новіцька», - сказала В. Комадовська. Стати учасниками реабілітаційного курсу вже виявили бажання семеро осіб (із Закарпаття, Хмельниччини, Рівненщини, Тернопільщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Миколаївщини). «Переважно родичі залежних осіб спонукають їх до участі в реабілітаційній програмі, але є кілька випадків, коли люди самі виявили бажання лікуватися», - зазначила секретар підкомісії «За тверезість життя».  

Департамент інформації УГКЦ

Довідка Метою християнської програми «Духовна терапія» є допомога людям у вирішенні їхніх внутрішніх та життєвих проблем шляхом навернення до духовних цінностей, знаходження сенсу життя і сили, щоб подолати всі важкі обставини через пізнання безмежної любові Ісуса Христа, Його прощення та безумовного прийняття. Програма ґрунтується на теорії та практиці духовної терапії, незмінних принципах християнської моралі та істині Божого Слова, визнанні гідності та цінності особистості, впевненості в тому, що з будь-якої залежності є вихід через віру в Ісуса Христа як Визволителя та Спасителя. Такими принципами є: 1.   Добровільність. 2.   Конфіденційність. 3.   Поінформована угода. 4.   Забезпечення права узалежненого на усвідомлений вибір. 5.   Недопущення будь-яких форм приниження. 6.   Наявність критеріїв ефективності оцінки програми. Мета програми - допомогти залежній людині на основі принципів духовної терапії та християнської моралі стати на шлях видужання для вільного і повноцінного життя через поліпшення фізичного здоров'я, відновлення емоційного стану, духовне відродження, відновлення родинних стосунків, соціальна адаптацію в суспільстві.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next