АКТУАЛЬНО

«У війні, що ведеться в Україні, потрібно залишатися людиною», – владика Богдан (Манишин)

П'ятниця, 03 квітня 2015, 16:43
2 квітня 2015 року відбулася зустріч координаторів душпастирювання в критичних ситуаціях, які під проводом владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії УГКЦ, зібралися для того, щоб представити стан праці у кожній єпархії УГКЦ щодо підтримки постраждалих від подій на Майдані, військовослужбовців АТО та біженців.

Про це повідомили в прес-службі Стрийської єпархії УГКЦ.

«Мета нашого зібрання – особа, яка постраждала, бо в ній є Христос терплячий», – сказав владика Богдан, наголошуючи на тому, що головним завданням Церкви є дати відповідь на потреби часу. Тому було представлено програму вишколу військового капелана – священика, який є завжди поруч із військовими і покликаний надати їм фахову психологічну та духовну допомогу. Зокрема, о. Ростислав Височан, голова Комісії у справах душпастирства силових структур України, що діє у Стрийській єпархії, презентував «Вчення Католицької Церкви про війну і мир», яке буде входити до програми навчання капелана. А о. Віталій Лесів, студент програми «Психологічний вимір духовного супроводу і формації», анонсував основні пункти, що будуть включені до процесу навчання священиків-капеланів.

Крім того, о. Тихон Кульбака, керівник ГО «Спільнота біженців з Донбасу і Східної України», заявив: «Сьогодні наша Церква отримує новий досвід душпастирства біженців і через зростаючу їхню кількість кожен священик із ними зустрінеться», - вказуючи на потребу відкритості до цих людей і готовності до духовного проводу біженців. Отець Тихон додав, що «ці люди відкрили свої серця до нашої Церкви і нам потрібно відповісти взаємністю».

Окрім єпархіальних координаторів, на зустрічі були представники Івано-Франківської та Київської семінарій УГКЦ, які розповіли присутнім про участь семінаристів у допомозі військовослужбовцям АТО і біженцям.

Зазначимо, що Координаційну раду з питань душпастирства в критичних ситуаціях було створено згідно з рішенням Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ 14-15 листопада 2014 року і вона поєднуватиме можливості Церкви та її вірних з потребами військових і тимчасово переміщених осіб, як це пояснив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму відеоблозі на «Живому.ТБ».

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next