АКТУАЛЬНО

У Стрию освятили наріжний камінь каплиці пам’яті українським воїнам, загиблим в Афганістані та на Сході України

Середа, 31 серпня 2016, 12:02
30 серпня 2016 року в місті Стрию відбулося освячення наріжного каменя каплиці Стрітення Господнього, яку буде зведено на пам'ять про українських воїнів, загиблих під час війни в Афганістані, і військовослужбовців, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину на Сході України.

Ініціатива зведення каплички належить: єпархіальному управлінню Стрийської єпархії, Стрийській спілці ветеранів Афганістану та Спілці учасників АТО Стрийщини. Чин освячення у присутності священнослужителів міста, ветеранів Афганістану, воїнів АТО та їхніх родин звершили Єпарх Стрийський Тарас (Сеньків) та Єпископ-помічник Богдан (Манишин).

Освятивши наріжний камінь, архиєреї заклали капсули з фундаційними грамотами у стіни, після чого до присутніх звернувся владика Богдан. "Сьогодні ми заклали камінь під будову святині, яку буде споруджено на пам'ять про тих, кого торкнулася війна і хто пройшов через неї. Ця святиня хай для нас стане знаком того, що Бог є не тільки там, де нам добре, а й там, де ми в особливий спосіб відчуваємо Його присутність - там, де є кров, піт і страждання. Нехай ця каплиця буде великою подякою Богові за всіх тих, хто віддав за нас своє життя, а також за врятовані життя, і нехай дасть нам велике бажання віри, яка буде висушувати сльози, давати сили до життя і всіх нас вчити любити", - наголосив єпископ.

А насамкінець єпископи та всі присутні спільно заспівали гімн-молитву «Боже великий, єдиний», благаючи в Господа миру в Україні та єдності в нашому народі.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next