АКТУАЛЬНО

У Сокальсько-Жовківської єпархії роздумували про милосердне ставлення до світу

Вівторок, 11 жовтня 2016, 10:52
Бути милосердними до всього сотвореного світу природи і до ближнього вчилися вірні парафій Олеського та частини Буського деканатів.

Упродовж вересня-жовтня вірні із 13 парафій вищезгаданих деканатів разом зі своїми душпастирями здійснювали паломництва до храму Воздвиження Чесного Хреста в м.Броди, який має привілей  відпусту з нагоди ювілейного Року Божого милосердя.

Під час паломництва місіонер-милосердя о. Тарас Дзьоба, референт Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської єпархії, провадив науки, в яких спонукав паломників замислитися над ділами милосердя в ширшому ключі: «У Євангелії страшного суду Христос ставить нам питання, що доброго ми зробили. Він показує, що критерієм ставлення до Бога є саме наш ближній. А хто є нашим ближнім? Не маємо права звузити поняття ближнього лише до площини людина – людина: усе, у що Бог вдихнув життя, усе, що оточує нас і волає про допомогу, є нашим ближнім».

Загалом екороздуми стосувалися семи діл милосердя для душі й тіла.

Наостанку священик наголосив, що завдання християнина є не тільки знати, а саме втілювати певні знання в життя. Екореферент висловив сподівання, що паломники, приїхавши у свої міста і села, стануть апостолами милосердя і, чинячи милосердно до світу, самі навчать інших так чинити.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next