АКТУАЛЬНО

У Римі пройшов мітинг проти путінської агресії

Понеділок, 07 липня 2014, 09:24
6 липня в Римі Євромайдан провів маніфестацію проти російського тероризму в Україні. Декілька десятків українців із національною символікою та антипутінськими гаслами розповідали під стінами древнього Пантеону туристам зі всього світу про те, що Росія спонсорує тероризм, путінська пропаганда нагло бреше, а українська армія професійно бореться зі злочинцями, захищаючи мирних жителів.

Члени оргкомітету виготовили листівки трьома мовами і роздавали їх. Для наочності родина Семеняк підготувала флешмоб із символічною «Україною» та «катами» з російськими нашивками і з руками замащеними кров’ю.

Зворушливими були виступи матерів, чиї діти відправилися в зону АТО. Вони розповіли про потреби солдатів та подякували за допомогу, яку надав оргкомітет Євромайдану Рима для їх синів-воїнів. Молитвою присутні згадали полеглих героїв. Як завжди, були озвучені звіти про надану гуманітарну підтримку для армії та зачитані нові звернення, що надходять до оргкомітету.

Багато було російських туристів. Для них підготували особливі листівки російською зі спростуванням міфів Кисельова та закликом читати російськомовні версії українських інформагенцій та інтернет-видань. Агресивно налаштованих росіян було небагато. Полеміка відбувалася здебільшого у вигляді запитань-відповідей. Росіяни фотографували акцію та брали листівки, незадоволено запитуючи: «Зачем вы против нас выступаете?» - «Не проти вас, а проти політики Путіна і за Україну», - відповідали майданівці. Не могла приховати свого здивування одна з туристок, говорячи до подруги: «Ну ты смотри, приехали отдохнуть, Рим посмотреть, а тут эти бэндеровцы "Ще не вмерла" поют...».

Упродовж минулих двох днів волонтери оргкомітету зібрали 27 ящиків продуктів під час акції в супермаркеті «Carrefour», а на самій маніфестації - 650 євро для армії.

Фотоальбом з акції - Олесі Татарин
https://www.facebook.com/oles.horodetskyy/posts/1492790114272186

Олесь Городецький, координатор оргкомітету Євромайдану Рима

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next