АКТУАЛЬНО

У Римі молитовно вшанували подію перенесення тлінних останків владики Йосифа Сембратовича до крипти собору Святої Софії

П'ятниця, 19 листопада 2021, 16:49
18 листопада в УГКЦ вшановують подію перепоховання тлінних останків високопреосвященного владики Йосифа Сембратовича, митрополита Галицького (1821-1900), архиєпископа Львівського, єпископа Кам'янецького (1870-1882) в крипті прокатедрального собору Святої Софії в Римі.

З цієї нагоди в сам день сорок восьмої річниці події відбулися поминальні богослужіння (Заупокійна Літургія в соборі та Панихида в крипті), які очолив о. Дмитро Кудін, віцеректор собору, о. Святослав Титуляк, голова Комісії у справах молоді Апостольського екзархату в Італії, о. Андрій Пеленський за участю студентів дому товариства «Свята Софія», монашества та вірних.

Як відомо, митрополит Йосиф відійшов до вічності після однотижневої недуги, 23 жовтня 1900 року, на 80-му році життя в Римі і був похований у братській могилі римських кардиналів на кладовищі Кампо Верано. Однак, з ініціативи патріарха Йосифа Сліпого, відбулося перенесення його тлінних останків та похоронено в крипті собору. Тоді на цю подію прибули українські єпископи УГКЦ з усього світу, тому що з  нагоди перенесення тлінних останків митрополита Йосифа Сембратовича та започаткування ювілейних торжеств 350-ліття мученицької смерті священномученика Йосафата Блаженніший Йосиф скликав черговий VI Синод Помісної Української Католицької Церкви. Він відбувався 18-23 листопада в приміщенні Українського католицького університету імені святого Климента Папи в Римі.

«Блаженніший Йосиф, маючи велике серце патріарха й батька Церкви, збудував собор Святої Софії, як храм, який “збирає в розсіянні сущих”, не лише живих, а й померлих. Тому він за участю владик переніс останки митрополита Сембратовича до крипти собору», - пояснив о. Марко Семеген, ректор  прокатедрального собору Святої Софії в Римі.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next