АКТУАЛЬНО

У Патріаршій прощі до Крилоса взяли участь 37 тисяч прочан

Вівторок, 09 серпня 2016, 14:43
Минуло вже два дні після закінчення V Всеукраїнської патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у Крилосі. Цьогоріч на спільну молитву зібрались близько 37 тисяч прочан не лише з Івано-Франківської, але й із Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької та інших областей України і з-за кордону.

У суботу паломники вирушали з трьох напрямків: Івано-Франківська, Бурштина та Калуша. Участь у вечірніх богослужіннях взяло 15 тисяч вірян. Допомагали в організації прощі 150 волонтерів.

За час прощі проводились різні богослужіння, які служили отці з Молодіжної комісії Івано-Франківської архиєпархії та настоятелі Духовної семінарії. Протягом усього часу в розпорядженні вірян було понад 112 священнослужителів, серед яких і священики-місіонери Року Божого милосердя, які уділяли Святе Таїнство Покаяння.

Як зауважив автор статті «В Крилосі на прощі» (газета «Діло» за 1938 р.): «Хто раз був у Крилосі, той напевно ще туди вернеться, щоб знову, як хтось висловився, поговорити з камінням» і глибокою давниною християнської історії.

Прочани з нетерпінням очікують майбутньої прощі за рік, де панує добрий дух злагоди, порозуміння, а головне – усвідомлення, чому вони тут. У всіх є велика радість знову зустріти Блаженнішого Патріарха Святослав на Галицькій землі, почути його мудре слово та спільно помолитись за жаданий мир і спокій у нашій Батьківщині Україні.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next