АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового «Обнова» організувала вечір пам’яті – реквієм

Четвер, 26 листопада 2020, 12:09
24 листопада 2020 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, київське Товариство українських студентів-католиків «Обнова» організували вечір пам’яті – реквієм «Голос минулого».

Захід почався зі вступного слова духівника товариства, отця Григорія Березюка. Він наголосив на тому, що «такими молитовними заходами ми пригадуємо події та творимо культуру пам’яті, яку, на жаль, по-людськи забуваємо. А кожен померлий потребує нашої пам’яті, нашої молитви», – сказав він.  Замість хвилини мовчання, священник запропонував помолилися «Вічная пам’ять», тим самим вшанувати пам’ять загиблих Голодомору 1932-1933 років і Революції гідності 2013-2014 років.

Як зазначають обновляни, 21 листопада ми святкували в Україні День Свободи й Гідності, а 28 вшановуватимемо День пам’яті жертв Голодомору. Дві дати з різницею у 80 років, але однаково болючі та надзвичайно важливі події в житті українського народу. Кожна з них має вагомий внесок у формування національної свідомості, гідності та патріотизму. Революція гідності, як і Голодомор, це ті дві незагоєні рани, про які ми маємо пам’ятати.

Під час вечора пам’яті лунали чуттєві слова віршів, зворушлива тематична пісня та моменти відеосюжету, котрі не залишили байдужим жодного присутнього. Опісля було проведено молитовні чування з розважаннями за всіх тих, хто загинув в час Голодомору, а також за полеглих героїв, які захищали гідність українського народу в період Євромайдану.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next