АКТУАЛЬНО

У паризькому соборі Володимира Великого професору Б’янко вручили нагороду за дослідження Голодомору в Україні

Середа, 28 листопада 2018, 11:11
У неділю, 25 листопада, під час днів пам’яті жертв Голодомору в Україні, у Парижі професор Люсьєн Б’янко, синолог (спеціаліст з китаїстики), навчальний директор Школи Вищих соціологічних студій, отримав нагороду за внесок у дослідження Голодомору Conquest Prise.

Цю нагороду торік запровадив Дослідницько-освітницький консорціумом із вивчення Голодомору при Інституті українських студій університету Альберти (Канада). У Парижі відбулося її перше вручення.

Професор Б’янко отримав цю нагороду з рук голови Дослідницько-освітницького консорціуму із вивчення Голодомору Марти Базюк. Вручення відзнаки відбулося в присутності Єпископа єпархії Святого Володимира Великого в Парижі Бориса (Ґудзяка), Єпископа єпархії Пресвятої родини в Лондоні Гліба (Лончини) і Надзвичайного та Повноважного посла України у Франції Олега Шамшура.

Професор Б’янко отримав цю нагороду за англомовну статтю «Comparing the Soviet and Chinese Famines: Their Perpetrators, Actors, and Victims» (“Порівняння радянського та китайського голоду: їхня підготовка, діячі та жертви). Члени журі: Ольга Андрієвська (Університет Трента), Андреа Граціоні (Неапольський університет), Норман Немарк (Стемфордський університет), Франк Сисин (Альбертський університет) та Лінн Віола (Торонтський університет).

Пригадуємо, що минулої суботи, 17 листопада, відбулася конференція професора Люсьєна Б’янко, де він представив порівняльний аналіз між українським та китайським голодом 1959-1961 рр., звертаючи увагу на те, що дії комуністичних режимів в обох випадках були схожими.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами Служби комунікації Паризької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next