АКТУАЛЬНО

У Львівській семінарії вшанували пам'ять о. Миколи Пристая

П'ятниця, 11 травня 2012, 13:10
У понеділок, 7 травня 2012 року, з ініціативи бібліотеки Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулося вшанування пам’яті видатної постаті Української Греко-Католицької Церкви – митрофорного протоієрея Миколи Пристая.

У понеділок, 7 травня 2012 року, з ініціативи бібліотеки Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулося вшанування пам’яті видатної постаті Української Греко-Католицької Церкви – митрофорного протоієрея Миколи Пристая.

Отець Микола Пристай – останній ректор довоєнної семінарії у Львові та багатолітній викладач і бібліотекар відновленої Львівської духовної семінарії Святого Духа. Протягом своєї виняткової діяльності у стінах семінарії отець повністю віддавався праці для блага семінарійної спільноти, весело проводив час у семінарійному колі, добре впливав на формацію майбутніх священнослужителів. Саме тому пам’ять про отця Миколу залишається живою та повертає чудові спогади у думках його сучасників.

Вечір пам’яті розпочався із представлення життя отця Миколи. У цій доповіді наголошувалося на веселій вдачі, життєрадісному сприйнятті світу отцем та чудовому прикладі для всіх поколінь. Опісля відбувся показ слайд-шоу, створений бібліотекарями семінарії із світлин отця Миколи Пристая. Багато братів мали змогу згадати спільно проведені хвилини у розмовах з отцем чи спільних подіях. Увесь вечір супроводжувався піснеспівами «Блажен муж», «Нині відпускаєш», виконаними семінарійним октетом «Теофорос».

На завершення вечору спогадів з словом про покійного отця звернувся віце-ректор ЛДС отець Орест Демко. У своїй промові він наголосив на особливій діяльності о. Пристая та на його життєрадісній позиції стосовно усіх ситуацій життя. Отець Орест засвідчив, що постать цього священнослужителя є чудовим прикладом для священиків теперішнього і майбутнього часів.

Згодом була відправлена Панахида за упокій душі величної постаті в історії Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Біографія отця Миколая Пристая

Іван Вихор
Медіа-центр ЛДС

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next