АКТУАЛЬНО

У Львівській духовній семінарії відбулося святкування десятої річниці заснування Центру душпастирства військових

Четвер, 19 травня 2016, 14:57
14-15 травня 2016 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулося святкування десятої річниці заснування Центру душпастирювання військових Святого Георгія Побідоносця. В урочистостях узяв участь протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, що розпочинав у семінарії капеланське служіння для військових у 1994-1998 роках.

Святкування розпочалися в суботу, 14 травня, молитвою за мир в Україні. Згодом із промовою виступили голови семінарійних братств та організацій. Відтак відбувся перегляд документального фільму "Завжди поруч", створеного братами до ювілею.

Пройшли нічні чування й духовні науки.  Відтак о. д-р Ігор Бойко, ректор семінарії, о. Іван Глова, духівник ЦДВ, і о. Костянтин Пантелей відслужили Панахиду за полеглими за Україну. Пройшов Чин прийняття до капеланського братства вісьмох нових членів із числа першокурсників семінарії, які відчули бажання нести Слово Боже військовим.

Святкування продовжилися у неділю урочистою Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив Преосвященніший владика Михайло (Бубній). Вітаючи семінаристів, які ступили на шлях капеланського служіння, владика побажав семінаристам нести душпастирську опіку з відданою любов'ю, яка є запорукою збереження людяності у нелюдяних обставинах війни. Після духовної поживи брати мали святкову трапезу.

Відзначення ювілею стало чудовою нагодою вкотре пригадати про необхідність, специфічність і значущість капеланського служіння.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next