АКТУАЛЬНО

У Львові вшанували десяту річницю відходу до вічності о. Василя Зінька, ЧСВВ

Вівторок, 24 квітня 2018, 11:28
23 квітня минуло 10 років від переставлення до вічності ревного душпастиря, місіонера та педагога о. Василя Зінька, ЧСВВ. З нагоди цієї події у неділю, 22 квітня, у львівському храмі Святого Андрія була організована парафіяльна зустріч «Наш отець».

Урочисту Божественну Літургію очолив протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ.

У своїй гомілії о. Йоан наголосив на кількох важливих рисах о. Василя Зінька. Насамперед проповідник виокремив його працьовитість і жертовність. «Він був присутнім і проповідував де тільки міг і де тільки вистачало йому здоров’я». Відзначаючи покору світлої пам’яті о. Василя, протоігумен розповів про його дар спілкування з людьми. Зокрема, о. Йоан зазначив: «Він був подібним до того ангела, який відкотив камінь від Христового гробу, допомагавши людям прийти до пізнання правди про Бога».

Крім того, через о. Василя Зінька рясно діяла Божа благодать. «Він не був багатомовним, але конкретним, проникливим і водночас простим, вмівши точно і влучно сказати». Внаслідок цього навіть люди, залежні від різних шкідливих звичок, цілковито змінювалися на краще.

Ієромонах закликав пам’ятати тих людей, які через приклад життя позитивно впливали на людей. «Пам’ятаймо, бо коли ми пам’ятаємо про наше минуле, то маємо з кого черпати приклад і добре жити, а якщо забудемо, то, напевно, не матимемо майбутнього». Протоігумен закликав: «З довірою звертаймося у молитві через заступництво о. Василя, щоб Господь вислухав наші молитви».

Своїми спогадами про ієромонаха Василя ділилися його співбрати: о. Михайло Лучків, ЧСВВ, о. Павло Яхимець, ЧСВВ, та о. Софрон Попадюк, ЧСВВ. Не оминули увагою постать о. Василя науковці та викладачі львівських вишів: п. Мар’ян Лозинський та п. Володимир Андрушко. Серед багатьох добрих рис о. Василя вони відзначили його майстерність у проповіді та вихованні молоді.

Після Божественної Літургії відбулася творча програма пам'яті, яку організувало молодіжне товариство «Містична троянда».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next