АКТУАЛЬНО

У Львові пройшов курс для семінаристів «Богослов’я богопосвяченого життя»

Четвер, 09 липня 2015, 16:54
5-9 липня 2015 року у Василіанському інституті філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Рутського відбувся курс для семінаристів «Богослов’я богопосвяченого життя». Цей курс організовано з ініціативи Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества. Про це повідомила с. Симеона Гермак, секретар Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества.

Завданням курсу було ознайомити семінаристів із покликанням до богопосвяченого життя, дати основні напрямні в розумінні покликання до особливого служіння Богові.

Викладачами курсу були: о. Олексій Бределєв, ТІ, та с. Андрея Якимець, СНДМ. Отець Олексій розповів про культурно-антропологічні основи аскетичного життя в позахристиянському контексті, початки монашого життя в християнстві та пасторальний аспект розрізнення покликань. Монахиня Андрея розповіла про суть богопосвяченого життя, про значення євангельських рад та місійність богопосвяченого осіб у Церкві.

Окрім лекцій, семінаристи працювали в групах, завдяки чому могли поділитися власним досвідом та думками про певні речі, що стосуються як богопопосвяченого, так і семінарійного життя.

Учасники курсу у спільній молитві та спілкуванні з отцями і братами Василіанського чину краще пізнали життя богопосвячених осіб.

Участь у курсі взяло близько 70 семінаристів із Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Дрогобицької  духовних семінарій УГКЦ.

Серед відгуків семінаристів про курс «Богослов’я богопосвяченого життя» було зазначено, зокрема, про його корисність: «Усвідомлення важливості богопосвяченого життя в Церкві та суспільстві».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next