АКТУАЛЬНО

У Львові обговорили проблеми людей, котрі потрапили за ґрати

П'ятниця, 13 січня 2012, 17:15
Від 9 до 13 січня 2012 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ відбулася конференція Європейської філії Міжнародної католицької комісії душпастирства в тюрмах.
Від 9 до 13 січня 2012 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ відбулася конференція Європейської філії Міжнародної католицької комісії душпастирства в тюрмах. Про  це повідомив о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. Під час конференції, 10 січня, в’язничні капелани взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк). У проповіді Митрополит Ігор наголосив, що Церква повинна духовно підтримувати людей, котрі перебувають за ґратами, а також висловив подяку членам Міжнародної католицької комісії душпастирства за те, що вони звернули увагу на Україну, в якій процес становлення пенітенціарного душпастирства ще досі триває. Того ж дня відбулася зустріч Владики Ігоря із капеланами, серед яких зокрема були: віце-президент комісії монс. Павел Войтас (Польща), керівник Європейської філії о. Марк Гельфер (Франція), о. Роберт Фрішковец (Словенія), Мартін Шмітц (Німеччина), монс. Малакі Кіґан, генеральний католицький капелан королівської в’язничної системи Великобританії. Ознайомившись із виставкою робіт в’язнів, архиєрей висловив сподівання, що зустріч українських капеланів із представниками Міжнародної капеланської спільноти стане "великою заохотою  для  душпастирів". 11 січня учасники конференції відвідали Львівську виправну колонію №48, що має середній рівень безпеки, та  Управління пенітенціарної служби у Львівській області. А 12 січня в приміщенні ЛДССД відбувся семінар для священиків РКЦ і УГКЦ, які служать у тюрмах, після якого учасники конференції зустрілися з Владикою Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту УГКЦ з душпастирства силових структур України, та з Архиєпископом Мечиславом Мокшицьким, Митрополитом Львівським РКЦ. Як зазначив о. Костянтин Пантелей, мета такої міжнародної співпраці полягає в поступовому знаходженні підходів, в яких Церква може допомогти державі та її правоохоронним і судовим структурам розв'язувати проблеми злочинності, щоб справедливість ніколи не розлучалася з милосердям.  

Департамент інформації УГКЦ

Довідка: Європейська філія Міжнародної католицької комісії душпастирства в тюрмах координує служіння Церкви для людей, які були покарані за злочини. Вона розпочала свою діяльність 1950 року. Пенітенціарне душпастирство виконує своє служіння як стосовно ув’язнених, так і стосовно тюремного персоналу. Метою Комісії є пробуджувати увагу Церкви (мирян, місцевих священиків і церковних ієрархів) до проблем людей, які потрапили за ґрати. На конференції присутні священики із європейських країн, зокрема: зі Словенії, Великобританії, Франції, Бельгії, Польщі, Німеччини і Латвії. Європейська філія налічує 42 країни.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next