АКТУАЛЬНО

У Львові головам єпархіальних комісій у справах родини презентували програму для роботи з сім’ями на парафіях

Неділя, 29 вересня 2019, 14:57
У середу, 25 вересня 2019 року, в Патріаршому домі, що у Львові, відбулася зустріч голів єпархіальних комісій у справах родини, в рамках якої очільникам представили програму для роботи з сім’ями на парафіях та надали практичні поради для її втілення. Організатор заходу — Комісія УГКЦ у справах родини.

“Варто засновувати подружні спільноти, бо вони створюють середовище для взаємної підтримки, розуміння, а також ділення досвідом. Ми хочемо пояснити учасникам заходу про те, як ці спільноти організувати, розвивати, і яка роль отця у їх створенні”, — розповіла про основний меседж виступу спікерка Наталя Прокопів. — Ми можемо запропонувати священникам курси, які спільно видані Комісією УГКЦ у справах родини і подружніми парами на основі їхнього досвіду, і котрі кілька разів будуть апробовані на інших парафіях. Йдеться про три курси: “Божий задум для вашого шлюбу”, “Діти — спадщина Господня” та “Сім’я — домашня Церква”, — ці курси отці можуть використовувати для роботи із сім’ями. Крім того, ми готові поділитися презентаціями, які отці можуть застосовувати в своїй праці зі спільнотами”.

За її словами, у цих курсах можна віднайти інформацію про вчення Церкви і родину, зокрема про те, а що саме вказано у Святому Письмі про певні родинні теми, наприклад, про стосунки з батьками, конфлікти, спілкування та романтику в подружжі тощо. На її думку, саме такі “інструменти” необхідно застосовувати для роботи з людьми в парафії, щоб родина могла духовно зростати.

“Голови комісій зацікавлені в тому, щоб цю програму розвивати на своїй парафії, адже вона створює простір для інших ініціатив”, — додав голова Комісії УГКЦ у справах родини о. Василь Нестер.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next