АКТУАЛЬНО

У Коломиї освятять катедральний собор

Понеділок, 13 серпня 2012, 14:03
У свято Преображення Господнього, 19 серпня, у Коломиї відбудеться освячення центральної святині Коломийсько-Чернівецької єпархії – катедрального собору Преображення Христового. Чин освячення та Архиєрейську Божественну Літургію очолить Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.
У свято Преображення Господнього, 19 серпня, у Коломиї відбудеться освячення центральної святині Коломийсько-Чернівецької єпархії – катедрального собору Преображення Христового. Чин освячення та Архиєрейську Божественну Літургію очолить Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. На освячення головного собору єпархії, який є одним із найбільших храмів на заході країни, запрошені всі єпископи УГКЦ в Україні. «Ми забажали саме цього року здійснити відкриття собору й тому мусимо зробити більший об’єм праці. Наступного року ми відзначатимемо знаменні дати – 1025-ліття Хрещення Русі-України, а також відкриття патріаршого собору в Києві. Очікуємо на велику кількість гостей, серед них і на Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Томаса Едварда Галіксона. Ми запрошуємо всіх людей без винятку», – каже Владика Микола (Сімкайло), Єпарх Коломийсько-Чернівецький. Архиєрей наголошує, що новий храм стане духовним центром для всієї єпархії, а також каже, що практично вся єпархіальна громада - а це приблизно 240 тисяч вірних - дала свою цеглинку на будівництво собору. Одним із жертводавців став навіть Папа Іван-Павло II, коли здійснював візит в Україну. «Катедральний собор є одним із символів єдності єпархії навколо свого Архиєрея. Зайшовши в цей храм, Ви прочитаєте цілу історію Церкви – від земного життя Христа до мучеників XX століття, які загинули в комуністичний час. Таких храмів в Україні є небагато», – говорить Анатолій Бабинський, експерт Релігійно-інформаційної служби України. Чин освячення та Божественна Літургія розпочнуться о 10:00. Урочиста зустріч Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава біля собору - о 9:45. Також відбуватиметься пряма трансляція події на обласному телебаченні «Галичина», міському телеканалі «НТК» та на сайті Коломийсько-Чернівецької єпархії. Початок трансляції – 9:45. Розміри собору – 48 х 42 м, висота – 52 м, загальна площа верхнього й нижнього храму - приблизно 1,5 тис. кв. м. Одночасно верхній і нижній храм собору може вмістити до 5 тис. людей.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

Додаток

ПРОГРАМА ОСВЯЧЕННЯ

  9:45 – урочиста зустріч Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ. 10:00 – Чин освячення собору. 11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Предстоятель УГКЦ у співслужінні Архиєреїв і священиків. 13:00 – освячення наріжного каменя під дзвіницю катедрального собору та освячення фруктів і овочів. 13:15 – прес-конференція Блаженнішого Святослава в соборі (участь журналістів за попередньою реєстрацією за тел. (099) 249-37-87). 13:50 – Глава УГКЦ благословитиме жителів і гостей Коломиї з нагоди Дня міста.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next