АКТУАЛЬНО

У Київській семінарії розпочав діяльність Центр душпастирства військовослужбовців Святого архистратига Михаїла

Субота, 02 квітня 2016, 11:14
1 квітня 2016 року в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії Української Греко-Католицької Церкви відбулася зустріч представників Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України з ректоратом і студентами семінарії.

Ця зустріч стала початком офіційного функціонування нової структури – Центру душпастирства військовослужбовців Святого архистратига Михаїла.

Після молитви зі словом до присутніх звернувся отець Петро Жук, ректор семінарії КТДС. Священик благословив семінаристів на співпрацю з Департаментом військового капеланства у служінні військовим:

«З вашою допомогою і ревною працею ми готові здійснювати цю добру і величну місію, до якої нас кличе Господь», – сказав ректор КТДС.

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, разом із присутніми узгодили статут Центру душпастирства, яким керуватимуться семінаристи у своєму капеланському служінні. Окрім того, священик зазначив, що Департамент зобов’язується матеріально забезпечувати капеланську діяльність семінаристів, допомагати в організації поїздок до військових та забезпеченні необхідними речами для проведення заходів у військових частинах.

Департамент військового капеланства також представив о. Валерій Гром, який заохотив семінаристів сміливо взятися за служіння і поділився з ними власним досвідом діяльності у військових частинах під час навчання у Львівській духовній семінарії Святого Духа.

Сестра Василія розповіла присутнім про потребу військових частин у семінаристах, наголосивши, що військові  відкриті на співпрацю і готові її розпочати вже найближчим часом. Сестра є капеланом Київського гарнізону, активно відвідує військові частини і шпиталі, а також готує «Гарнізонний вісник» – тематичні бюлетені, які виходять 2 рази на місяць і розповсюджуються по військових частинах.

Далі, на Установчих зборах, семінаристи обрали управу новоствореного Центру. Головою товариства став брат Іван Жуган, семінарист 4 курсу.

На завершення отець Любомир подякував спільноті семінарії за зустріч, за готовність і бажання служити українським військовим і співпрацювати з Департаментом військового капеланства.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
 у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next