АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії розпочали підготовку до Загальноцерковного форуму УГКЦ

Вівторок, 19 жовтня 2021, 13:55
16 жовтня 2021 року Блаженніший Святослав Отець і Глава УГКЦ зустрівся з делегатами Київської архиєпархії на Патріарший Собор УГКЦ. Під час зустрічі було обговорено «Синодальний шлях», запропонований Папою Франциском для всіх помісних Церков католицького сопричастя.

Участь у зустрічі взяв владика Йосиф Мілян, протосинкел Київської архиєпархії, а також представники духовенства, монашества та мирян. Делегати обговорили напрямки життя та діяльності Київської архиєпархії у світлі «Синодального шляху». Також було обрано речника від Київської архиєпархії на Всецерковний форум УГКЦ. Цю місію повірили Яні Волощук, голові київського осередку товариства «Обнова».

Звертаючись до присутніх, Блаженніший Святослав зауважив, що від останньої сесії Собору Київської архиєпархії до сьогодні пройшло досить багато часу. «Пандемія не дала нам змоги провести Патріарший Собор. Чіткої дати його проведення досі немає. Тому наші єпископи вирішили скликати Всецерковний форум УГКЦ, який пройде у форматі онлайн. До участі в ньому запрошуються делегати Патріаршого Собору всіх єпархій та екзархатів УГКЦ», – розповів Глава УГКЦ.

Він також пояснив, що для Римо-Католицької Церкви «Синодальний шлях» – це щось нове. Бо заангажовує до рефлексій над життям Церкви не тільки вище духовенство, а й монашество і мирян. «Ми, як Східна Католицька Церква, у своїй суті вже живемо цим «Синодальним шляхом», який в нас називається «Соборування». Адже кожні декілька років ми скликаємо Патріарший Собор, у якому беруть участь духовенство, монашество та миряни. Їхній голос є дорадчими для Синоду Церкви в прийнятті важливих рішень», – зауважив Глава Церкви.

На завершення зустрічі Блаженніший Святослав висловив сподівання, що подібні зустрічі правлячого єпископа та делегатів Патріаршого Собору відбудуться в кожній єпархії УГКЦ. Це дасть змогу належно підготуватися до Всецерковного форуму нашої Церкви.

Зазначимо, що цей форум сприятиме переосмисленню єпархіальних соборів із запропонованим Папою Франциском «Синодальним шляхом», що має дати поштовх Католицькій Церкві для рефлексій та призадуми у підготовці до Папського Синоду.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next