АКТУАЛЬНО

У Києві відбулася презентація Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов’ю»

Середа, 19 червня 2013, 15:31
18 червня 2013 року в актовій залі Центрального будинку художника відбулася презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов'ю». Було представлено етапи підготовки конкурсу та соціальні аспекти цієї мистецької події.
18 червня 2013 року в актовій залі Центрального будинку художника відбулася презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов'ю». Було представлено етапи підготовки конкурсу та соціальні аспекти цієї мистецької події. Захід проведено за сприяння Національної спілки художників України з метою інформування про майбутню виставку-конкурс та важливість процесу реінтеграції наших співгромадян, які опинилися в місцях позбавлення волі. Виставка-конкурс відкриється у Києві в Музеї Івана Гончара в серпні 2013 року. У презентації, яку підготував Департамент Патріаршої курії УГКЦ із душпастирства в силових структурах України, брали участь представники Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Державної пенітенціарної служби, Управління департаменту культури КМДА, діячі мистецтв, професійні юристи, волонтери, журналісти. Співробітники Відділу з душпастирства в пенітенціарній системі України ієрей Костянтин Пантелей та брат Юрій Йосифович представили всю роботу з підготовки національного конкурсу, яка розпочалася в січні 2013 року і передбачала взаємодію з центральним апаратом і територіальними підрозділами Державної пенітенціарної служби, листування з в’язнями та співпрацю з волонтерами. Про важливий соціально-психологічний аспект образотворчого та прикладного мистецтва в роботі з в’язнями, про співпрацю з Церквами розповів Віталій Хведчук, заступник начальника Департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи апарату ДПтС України. Зі словами вітання до присутніх звернувся Василь Костицький, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Комісія у співпраці з Церквами Міжконфесійної місії тюремного служіння провела знакові заходи для сприяння розвитку душпастирської опіки. Василь Костицький зокрема сказав: «Суспільна проблема, яка нас сьогодні зібрала, не тільки мистецька, не тільки психологічна, не тільки державна, вона перш за все морально-правова. Це вже не перший випадок, коли місія пробує повертати тих людей, які потрапили в місця позбавлення волі, до суспільного життя. Ця робота називається науковим словом "реадаптація", "адаптація", а фактично - це велике служіння, тому, звичайно, і велика вдячність». Виступили також відомий художник Борис Єґіазарян, Ніна Саєнко, заслужений діяч мистецтв Укарїни, науковий працівник Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури України, Володимир Телевний, головний спеціаліст Управління департаменту культури КМДА, Олег Лядик, член правління Патріаршого товариства. Ведучою на презентації була журналістка Руслана Данилів.

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next