АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться круглий стіл на тему "Участь релігійних організацій у формуванні законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики"

П'ятниця, 25 травня 2012, 12:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 29 травня 2012 року в конференц-залі (вул. Грушевського, 5) проводить круглий стіл на тему «Участь релігійних організацій у формування законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики» (початок о 14:00).
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 29 травня 2012 року в конференц-залі (вул. Грушевського, 5) проводить круглий стіл на тему «Участь релігійних організацій у формування законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики» (початок о 14:00). У зазначеному заході візьмуть участь народні депутати України, представники Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Державної пенітенціарної служби України, Верховного суду України, члени Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, члени правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», представники Асоціації українських правників, священнослужителі, які опікуються місцями позбавлення волі, міжнародні фахівці, представники неурядових організацій. Ця подія стане продовженням залучення думки й авторитету релігійних організацій для здійснення пенітенціарної реформи в Україні. Церкви дедалі активніше висловлюють свою позицію, про що свідчили обговорення цієї складної теми наприкінці 2011 року. Секретар правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі», священик УГКЦ Костянтин Пантелей зокрема відзначив: «Хтось вважає, що формування пенітенціарної політики – справа лише державних мужів. Але роль Церкви полягає в тому, щоб переконувати владу і суспільство, що мета закону - усувати страждання та несправедливість, а не помножувати їх. Оскільки питання не полягає в тому, щоб побудувати більшу кількість та кращих за умовами в’язниць, а в тому, щоб шукати альтернативи ув’язненню, паралельно облагороджувати тюремну систему та повернути в’язням почуття гідності. Нелегким завданням є вивчення альтернатив ув’язненню та мирних вирішень конфліктів для встановлення справедливості й надолуження. За 20 років співпраця Церков та релігійних організацій з Кримінально-виконавчою службою України набула більш систематичного та професійного характеру. Ця співпраця потребує подальшого вдосконалення та належного правового забезпечення згідно з міжнародними стандартами, що стосуються релігійних прав ув’язнених і засуджених усіх категорій».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next