АКТУАЛЬНО

У Києві вшанували пам’ять загиблих захисників України

Четвер, 30 серпня 2018, 22:25
У середу, 29 серпня 2018 року, на Михайлівській площі у Києві відбувся масштабний захід з нагоди Дня національної пам’яті загиблих захисників України. Участь у цьому заході взяв о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ.

Цього дня біля меморіалу «Стіна народної пам’яті», що знаходиться біля Михайлівського собору, зібралися рідні і близькі полеглих захисників України. На захід також прибули військові капелани різних конфесій.

Усі присутні взяли участі у важливій події – освяченні терміналу з електронною Книгою пам’яті, яке очолив Патріарх Філарет. Електронна книгу встановили поблизу «Стіни пам’яті».  Вона містить імена всіх військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за Україну під час війни на сході України.

Отець Любомир Яворський подякував організаторам за ініціативу цього поминального заходу і можливість спільного вшанування пам’яті захисників України разом із їхніми рідними. Священик закликав ніколи не забувати тих, хто віддав життя за нас і Батьківщину, і пам’ятати про особливе завдання – жити достойно в пам’ять про наших захисників. Отець Любомир завершив своє слово Молитвою за невідомого українського солдата:

«…Нехай сині смереки українських Карпат і засмучені сьогодні терикони Донбасу, шумні вітри Таврійського степу та розлогі хвилі Славути-Дніпра із священним трепетом невтомно переповідають усім – «і мертвим, і живим, і ненародженим» – правду про славний подвиг українського воїна…» (уривок із молитви).

Довідка

22 червня 2014 року було засновано електронний ресурс «Книга пам’яті», куди почали вносити імена усіх захисників, які загинули у війні на cході України. На базі цієї електронної книги створили меморіал «Стіна народної пам’яті», який встановили біля Михайлівського собору. Термінал з електронною Книгою пам’яті полеглих за Україну розмістили на Михайлівській площі біля «Стіни народної пам’яті».

Прес-центр Департаменту військового капеланства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next