АКТУАЛЬНО

У Києві презентуватимуть мультфільм про Патріарший собор

Субота, 10 серпня 2013, 12:33
13 серпня 2013 відбудеться презентація мультиплікаційного фільму для дітей «Духовне намисто – Патріарший собор Воскресіння Христового». Це мультфільм про Патріарший собор Воскресіння Христового: ідею, історію будівництва.

Мультиплікаційний фільм виготовлено Катехитичною комісією УГКЦ спільно зі студією «Арт-відео».

«Через презентацію мультфільму за кілька днів до посвячення Собору (17-18 серпня) хочемо звернути увагу на дітей. Бо на саме посвячення з’їдуться всі, і дітям недостатньо приділятимуть уваги», – каже о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

«Хочемо, щоб діти мультфільмом про Собор розпочали цей великий цикл його посвячення», – зазначає ректор Київської духовної семінарії о. Петро Жук.

Під час презентації діти матимуть можливість помолитися та погратися в релігійні забави. У програмі передбачено об 11.00 – Молебень до рівноапостольного князя Володимира, презентація та перегляд мультфільму, спільна трапеза-перекуска.

Чому саме мультфільм? Отець Петро Жук розповідає, що мультфільм – один зі способів достукатися до серця дитини. «У мультфільмі ми розповідаємо й показуємо важливу церковну річ у доступній формі. Ми вже зняли низку мультфільмів про історію Церкви, про Святі Таїнства, про паломницькі місця. Можливо, хтось сприймає Церкву як таку, що закостеніла у своїх традиційних рамках… Але наша Церква завжди відповідає на заклик Христа йти і проповідувати Євангеліє. І Церква використовує різні форми для проповідування, зокрема й мультфільми», – пояснює о. Петро.

«Є мультиплікаційні фільми про Крилос, про Страдч, і важливо представити мультфільм про народження нового Собору. Це буде гарний подарунок дітям до моменту освячення Собору. Гадаю, цей день у серцях дітей залишиться на все життя», – каже о. Михайло.

Презентація відбудеться при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ за адресою: вул. Микільсько-Слобідська, 5.

Для кращої організації дійства просимо подати кількість і вік дітей. E-mail: [email protected], тел.: +38 096 6549555, диякон Віктор. Кожна дитина під час презентації отримає подарунок.

Телефон для акредитації ЗМІ: 050 312 89 15.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next