АКТУАЛЬНО

У Казахстані освятили пам’ятний знак «Синам і дочкам України, замученим у важкій неволі»

Середа, 23 червня 2021, 13:03
Сьогодні, 23 червня, з метою вшанування пам’яті українців, ув'язнених в таборі "КарЛаг" у Казахстані, на меморіальному кладовищі селища Спаськ Карагандинської області, відбулося встановлення та освячення нового пам’ятного знака «Синам і дочкам України, замученим у важкій неволі».

До заходу долучилися нащадки українців репресованих в Карагандинських таборах. Іван Карпинський - живий свідок тих страшних подій. Пам'ятник освятив Апостольський адміністратор для католиків візантійського обряду в Казахстані й Центральній Азії, громадянин України отець Василь Говера.

Поклавши квіти до нововстановленого пам'ятника, посол України Петро Врублевський наголосив, що політичні репресії з боку Росії не зупинилися із закінченням сталінського режиму. Сьогодні десятки політичних в'язнів відбувають покарання в російських в'язницях за відстоювання своєї національної ідентичності. Дипломат подякував присутнім за внесок у збереження пам'яті про українців, яким довелося пройти пекло сталінського терору.

Захід відбувся за організації Карагандинського товариства української мови імені Т.Г.Шевченка «Рідне слово» та за підтримки Посольства України в Казахстані.

https://www.facebook.com/vasyl.hovera


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next